50 روز مذاکره بی حاصل ، بازگشت بعضی از اعضای هیأت دولتی به کابل

به گزارش مجله گرگانلند، تعدادی از نمایندگان هیأت دولتی افغانستان که برای مذاکرات صلح به دوحه رفته اند، در حالی پس از نزدیک به 50 روز مصاحبه با گروه طالبان بدون کسب دستاوردی به کابل بازگشته اند که نگرانی درباره شکست مذاکرات بین دو طرف رو به افزایش است.

50 روز مذاکره بی حاصل ، بازگشت بعضی از اعضای هیأت دولتی به کابل

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، وزارت کشور افغانستان در امور صلح گفت چهار عضو هیأت مذاکره نماینده دولت در قطر که به کابل بازگشته اند، بار دیگر راهی قطر خواهند شد.

عزیزالله فضلی مشاور وزیر کشور در امور صلح افغانستان امروز سه شنبه به رسانه های داخلی این کشور گفته است که سعادت منصور نادری، فوزیه کوفی، حکیم الله نقیبی و متین بیک، به دلایل شخصی به افغانستان بازگشته اند.

این در حالی است که مقامات بلندپایه دولت افغانستان طی روز های اخیر و پس از حملات مرگبار به مراکز شهر ها در استان های غور، هلمند، کابل و خوست از عدم پیشرفت مذاکرات صلح و شدت حملات طالبان ابراز نگرانی نموده اند.

نماینده غیرنظامی ناتو در کابل و سازمان ملل متحد نیز این حملات را نکوهش نموده و گفته بود که ادامه این حملات فرایند صلح را به مخاطره خواهد افکند.

روزنامه هشت صبح چاپ کابل نیز امروز در این باره نوشت که با توجه به نبود پیشرفت محسوس در مذاکرات بین افغانستانی، دو طرف روی مشخص تسهیل نماینده مذاکرات و تعریف وظایف آن چانه می زنند.

این رسانه نوشته است که طالبان در حال حاضر هیچ سند دیگری جز توافق نامه با آمریکا را به عنوان مبنای پیشبرد مذاکرات نمی پذیرند. به این ترتیب هرچند مذاکرات بین دو طرف بطور عملی به بن بست خورده، اما ملاقات ها میان اعضای هیأت دولت و طالبان برای مشخص تسهیل نماینده که بتواند بن بست را بشکند، ادامه یافته است.

هشت صبح اضافه نمود که طالبان قطر را به عنوان گزینه برای تسهیل مذاکرات پیشنهاد نموده است، اما آمریکا، آلمان، نروژ، ازبکستان، اندونزی و سازمان ملل متحد نیز در چارچوب گروه حامی صلح برای تسهیل این مذاکرات آماده اند.

هرچند دو طرف مذاکرات در روز های نخست هرگونه میانجی گری در فرایند صلح را رد کردند و گفتند که خود آن ها فرایند مذاکرات را بدون مداخله خارجی ها پیش خواهند برد، اما گفته می گردد اکنون پس از بن بست در فرایند گفت گو های صلح ضرورت میانجی برای ادامه مذاکرات را درک نموده اند.

پیش از این دولت افغانستان با اشاره به طولانی شدن فرایند مذاکرات و عدم پیشرفت گفته بود که در نظر ندارد تیم مذاکره نماینده را به کابل برگرداند و به تداوم فرایند مصاحبه تأکید نموده بود. اما بعضی رسانه های داخلی افغانستان می گوید که بحث بر سر دریافت وقفه در جریان مذاکرات مطرح شده، اما این بحث هنوز نهایی نیست.

محمدامین احمدی از اعضای هیأت دولت در مذاکرات دوحه در صفحه فیسبوک خود نوشته است که طالبان با آمریکایی ها و نیرو های خارجی صلح نموده اند، اما جهاد برای نابودی جمهوریت ادامه دارد.

وی نوشته است که طالبان جنگ خود را تحت عنوان مبارزه با اشغال توجیه می کرد و آن را جهاد می گفت. این ادعا را اگر قبول کنیم و در آن مناقشه نکنیم و نگوییم که به لحاظ حقوقی افغانستان هیچ وقت حاکمیت خود را از دست نداده بود، اما می توانیم بگوئیم که این هدف اکنون حاصل شده است. پس ادامه جنگ برای چیست؟ اکنون جنگ با نیرو های امنیتی افغانستان و در مواردی با روستا ها و مناطق مسکونی که غیرنظامی محسوب می شوند، صورت می گیرد. نیرو های امنیتی و مردمی که حاکمیت طالبان را نمی پذیرند.

مجلس نمایندگان افغانستان هم از عدم پیشرفت گفت وگوی صلح در دوحه ابراز نگرانی نموده و خواهان توقف مذاکرات شدند.

این نمایندگان در نشست عمومی 28 مهر ماه گفتند که ادامه مذاکرات صلح بدون برقراری آتش بس بی معنی بوده و فرایند مذاکرات باید تا پذیرش آتش بس از سوی طالبان متوقف گردد.

فاطمه کوهستانی نماینده استان غور در این نشست گفت: فرایند صلحی که در دوحه جریان دارد متضمن جان و مال مردم نبوده و برای ما ارزشمند نیست.

کوهستانی اضافه نمود، شهفرایندان کشور حمایت و پشتیبانی خود را از مذاکراتی اعلام می نمایند که در آن قتل و کشتار غیرنظامیان و جنایت علیه شهفرایندان وجود نداشته باشد.

غلام حسین ناصری نماینده کابل، اما گفت که در سایه فرایند صلح، بعضی حرکت ها در بیرون از کشور جریان دارد که بر مبنای آن کشور به سوی یک نفاق ملی و شهفرایندان به سوی جدا شدن از هم سوق داده می شوند.

او با آنکه در این مورد شرح نداد، اما خاطرنشان ساخت که تمام کشور های حضور یافته در افغانستان بخاطر ما نه بلکه بخاطر منافع ملی و شخصی خود آمده اند و بخاطر منافع خود با افغانستان پیمان امنیتی و استراتژیک امضاء نموده اند.

ناصری تأکید کرد که زلمی خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان با نقض حاکمیت ملی این کشور، نفاق را در افغانستان دامن می زند و امروز هر خونی که در افغانستان می ریزد ناشی از توطئه های آمریکا و خلیل زاد است.

پس از حمله خونین به مرکز آموزشی کوثر دانش در غرب کابل مردم نیز از فرایند صلح دوحه ابراز ناامیدی نموده و از دولت خواسته اند که مذاکرات را متوقف نموده و حملات تهاجمی را علیه طالبان شدت بخشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 2 آذر 1399 بروزرسانی: 2 آذر 1399 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 776

به "50 روز مذاکره بی حاصل ، بازگشت بعضی از اعضای هیأت دولتی به کابل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "50 روز مذاکره بی حاصل ، بازگشت بعضی از اعضای هیأت دولتی به کابل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید