گوشتابه اراکی ، خوشمزه ترین غذای نونی نیم ساعته با گوشت چرخ نموده

به گزارش مجله گرگانلند، گوشتابه اراکی یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای اراکی این شهر است. این را بیشتر در ایام خاص مانند شام عید نوروز تهیه و سرو می نمایند. برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه گوشتابه اراک در این مقاله از در با ما همراه باشید.

گوشتابه اراکی ، خوشمزه ترین غذای نونی نیم ساعته با گوشت چرخ نموده

روش طرز تهیه گوشتابه اراک در یک نگاه

برای تهیه گوشتابه به روش اراکی ابتدا باید پیاز داغ آماده کنید. سپس به پیاز داغ آرد، سبزیجات معطر خشک و ادویه های لازم را اضافه کنید. بعد از آنکه خامی آرد گرفته شد و عطر سبزی های معطر بلند شد، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و حسابی با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد و سرخ گردد.

حالا میزانی آب به ترکیب گوشتابه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس دو عدد تخم مرغ در آن بشکنید. زمانی که تخم مرغ ها بستند گوشتابه اراکی شما آماده است. رسپی کامل این غذای اراکی را در ادامه مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه گوشتابه اراکی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
آرد سفید100 گرم
سبزیجات معطر خشک دلخواهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ2 عدد
آب جوش1 لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و سبزی خوردنبرای سرو خوراک گوشتابه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت گوشتابه اراکی: 20 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه گوشتابه به روش اراکی

گوشتابه اراکی به مواد اولیه بسیار ساده ای احتیاج دارد. علاوه بر این، این غذای گوشتی لذیذ را در مدت زمان بسیار کوتاهی می توانید تهیه کنید.

مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه گوشتابه اراکی، دو عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن میزان کافی از روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.

شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: آرد را اضافه کنید

زمانی که پیازها سبک و طلایی شدند 100 گرم آرد سفید را به آنها اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا آرد نسوزد. سپس آن را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. آرد را در نهایت با پیاز داغ مخلوط کنید تا یکدست شوند.

شما می توانید برای تهیه آرد سفید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: ادویه ها و سبزی معطر را اضافه کنید

در ادامه درست کردن این گوشتابه اراکی لذیذ، ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در گوشه ای از تابه و در روغن تفت دهید تا خامی آنها گرفته گردد. سپس سبزی خشک معطر را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آنها بلند گردد.

از آنجایی که سبزی خشک سریع می سوزد حواستان باشد که آنها را روی حرارت ملایم تفت دهید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.

شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و انواع سبزی خشک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

در ادامه گوشت چرخ نموده را به تابه روی حرارت اضافه کنید. گوشت را با یک کفگیر چوبی یا قاشق چوبی کاملا باز کنید تا هنگام پخت گوله گوله نگردد. گوشت چرخ نموده را در روغن تفت دهید تا رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل گردد. سپس آن را با پیاز داغ هم بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شوند.

شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت اینترنتی یا حضوری به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: آب را اضافه کنید و مایه گوشتابه را بپزید

برای تهیه گوشتابه اراک احتیاج است تا به مایه آن حدود یک لیوان دسته دار فرانسوی آب اضافه کنید. اجازه دهید تا محتویات تابه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا گوشتابه کاملا بپزد. حدود ده دقیقه زمان احتیاج است تا مایه گوشتابه کاملا بپزد.

مرحله ششم: تخم مرغ را به گوشتابه اضافه کنید

دو عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن مطمئن شدید به تابه حاوی گوشتابه اضافه کنید. حرارت را کم کنید. درب تابه را نیز بگذارید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دیگر گوشتابه اراکی روی حرارت بماند تا تخم مرغ ها بپزند و خوراک به غلظت مناسب برسد.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت اینترنتی یا حضوری به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: گوشتابه اراک را سرو کنید

بعد از گذشت ده دقیقه و زمانی که گوشتابه غلیظ شد و تخم مرغ کاملا پخت می توانید آن را از روی حرارت بردارید. گوشتابه را در یک ظرف مناسب سرو کنید و با نان و سبزی خوردن تازه آن را نوش جان کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع نان به صورت اینترنتی یا حضوری به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه گوشتابه اراکی به روش سنتی

  • اگر از گوشت چرخ نموده فریزری استفاده می کنید، حتما صبر کنید تا یخ آن کاملا باز گردد سپس آن را در تهیه گوشت آبه به کار ببرید.
  • از هر نوع سبزی معطری که به آن دسترسی دارید و مطابق با ذائقه شماست می توانید بهره ببرید؛ سبزی هایی مانند نعنا خشک، شوید خشک، شنبلیله خشک، سبزی های محلی معطر و … .
  • تخم مرغ را می توانید به صورت درسته به گوشتابه اضافه کنید یا آن را هم بزنید و به صورت همزده بهره ببرید.
  • این غذا با گوشت چرخ نموده شباهت زیادی به واویشکای شمالی با گوشت چرخ نموده دارد با این تفاوت که در خوراک واویشکا از آرد و سبزی معطر استفاده نمی گردد.
  • آرد را در حدی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته گردد. احتیاجی به تغییر رنگ آن نیست.
  • آرد و سبزی معطر را حتما روی حرارت ملایم تفت دهید. حرارت بالا باعث می گردد که این دو ماده غذایی به سرعت بسوزند و گوشتابه طعم تلخی به خود بگیرد.
  • گوشتابه اراک یک غذای نونی است برای همین باید به صورت غلیظ و کم آب آماده و سرو گردد.
  • استفاده از رب گوجه فرنگی و زعفران در دستور پخت گوشتابه وجود ندارد؛ اما شما می توانید مطابق با ذائقه خود و برای اینکه غذا رنگ بهتری داشته باشد از زعفران یا رب گوجه فرنگی بهره ببرید.
  • بهتر است آرد سفید را پیش از اضافه کردن به غذا الک کنید تا دانه های درشت آن وارد غذا نشوند.
  • گوشتابه در شهرهای دیگری مانند ملایر و بروجرد با اندکی تفاوت در جزییات طبخ می گردد.

فوت و فن خوشمزه شدن گوشتابه مخصوص اراکی

چرا گوشتابه طعم سوختگی می دهد؟

اگر خوراک گوشتابه شما مزه سوختگی می دهد چند علت مهم ممکن است داشته باشد:

  • آرد را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده اید.
  • سبزی خشک را زیاد و روی حرارت بالا تفت داده اید.
  • آب خوراک گوشتابه روی شعله زیاد گاز کاملا کشیده شده و مایه گوشتابه ته گرفته است.
منبع: افق کوروش
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1913

به "گوشتابه اراکی ، خوشمزه ترین غذای نونی نیم ساعته با گوشت چرخ نموده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوشتابه اراکی ، خوشمزه ترین غذای نونی نیم ساعته با گوشت چرخ نموده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید