محبوب ترین غذاهای سنتی تبریز
به گزارش مجله گرگانلند، شهر تبریز را همه با تعریف های مختلفی می شناسند، برای نمونه شهر بدون گدا. ولی بیشترین چیزی که در ذهن ما ایرانی ها بعد از شنیدن نام تبریز می آید غذاهای سنتی تبریز به خصوص کوفته تبریزی می باشد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا علاوه بر کوفته تبریزی معروف با دیگر غذاهای سنتی تبریز نیز آشنا شوید و حتما در سفر به شهر تبریز آنها را امتحان کنید.
کوفته تبریزی
دیگر نیاز به تعریف و توضیح ندارد یک تبریز است. و یک کوفته تبریزی معروف. از بین تمام غذاهای سنتی تبریز کوفته تبریزی با اختلاف در صدر قرار گرفته است. اصلا مگر می شود به تبریز بروید و هوس امتحان کردن کوفته تبریزی نکنید. بدون شک درست کردن کوفته در این شهر چیزی نیست که بشود نمونه اش را در جای دیگر دید و یا پخت. کوفته تبریزی همچنین به سبب سبزیجات معطری که به آن اضافه می شود عطر و طعم مخصوص به خود را می گیرد. همچنین داخل هر یک از گلوله های بزرگ گوشت از آلو، گردو، زرشک و یا تخم مرغ آب پز استفاده می شود.
آش میوه
غذاهای سنتی تبریز یکی دو تا نیست. آش میوه نیز یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای سنتی تبریز است که طعمی متفاوت با هر مدل آشی که تا کنون خورده اید دارد. البته در خود تبریز نیز پخت این آش از محله ای به محله دیگر متفاوت است. در این آش از حبوبات، میوه هایی نظیر آلو، زغال اخته، زردآلو، آلوچه، آلبالو، سبزی آش، هویج، رشته، کلم و گوجه استفاده می شود. برای اینکه بتوان طعمی ملس و کمی ترش به آش داد کمی سرکه نیز به آن اضافه می کنند.
آش ماست
آش ها یکی از بخش های جدایی ناپذیر در غذاهای سنتی تبریز هستند. دلیل آن نیز سادگی و دم دست بودن مواد اولیه در پخت آنها است. همچنین نسبت به سایر غذاها نظیر برنج و سرخ کردنی ها سالم تر می باشند. آش ماست نیز جزو همین دسته از غذاهای سنتی تبریز می باشد که با ترکیب حبوبات، سبزی، سیب زمینی، برنج، پیاز، آبگوشت، ماست، هویج و کلم پخته می شود. می توان در طبخ آن به جای ماست از کشک استفاده نمود که در آن صورت رشته به آن اضافه می کنند و نام آن را نیز از آش ماست به آش کشک تغییر می دهند.
کوکوی لوبیا سبز
اگر بخواهیم کمی از بحث آش ها فاصله بگیریم می رسیم به یک کوکوی خوشمزه تبریزی که جزو پرطرفدارترین غذاهای سنتی تبریز به حساب می آید. خانم های تبریزی این کوکو را با استفاده از گوشت چرخ کرده، هویج، پیاز، تخم مرغ، زعفران و لوبیا سبز درست می کنند. به خاطر حضور همین مواد اولیه باید انتظار یک طعم متفاوت را نیز که تا به امروز نچشیده اید را داشته باشید.
دویماج
یکی از غذاهای سنتی تبریز که شاید در باقی شهرها نیز از آن چشیده باشید ولی مطمئنا طعم نسخه تبریزی آن را نمی دهد همین غذا است. این غذا در واقع کاربرد یک میان وعده مقوی و مفید را دارد و حتی می توان برای صبحانه نیز از آن استفاده نمود. در تهیه این غذا از پنیر محلی، گردو، سبزی خوردن، نان خشک تبریزی و کره استفاده می شود.
آش گوجه فرنگی
باز هم برگردیم به سراغ آش های خوشمزه تبریزی که محبوب ترین غذاهای سنتی تبریز هستند. آش گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین و در عین حال رنگین ترین آش ها است که می تواند شما را با طعم لذیذ خود شگفت زده کند. در پخت آن می توان از سبزی آش، حبوبات، بلغور، برنج و البته گوجه فرنگی استفاده نمود. همچنین با اضافه کردن کمی آبغوره به آن طعم ترشی ایجاد می شود که کاملا به جا و خوشمزه است.
خورشت هویج
غذاهای سنتی تبریز به همین جا ختم نمی شوند. تبریزی ها خورشت های مخصوص خود را نیز دارند که یکی از آنها خورشت هویج است. پایه اصلی این غذا هویج است. در روش طبخ این خورشت آمده است که ابتدا هویج ها را خلالی خرد و سپس در روغن سرخ می کنیم. همچنین برای طعم ترش آن و خوشمزگی بیشتر آلو نیز به آن اضافه می کنند. گوشت و رب و پیاز نیز در لیست مواد تشکیل دهنده این خورشت نیز، حضور دارند.
دلمه برگ مو
شاید بگویید در همه جا دلمه وجود دارد پس دیگر جزو غذاهای تبریز به حساب نمی آید. اما باید بدانید که روش طبخ آن و همچنین ادویه هایی که به آن اضافه می شود مختص تبریزی ها است که همین وجه تمایزی است بین دلمه برگ مو تبریزی و سایر نقاط کشور ایران .
خبرنگاران از شما دعوت می کند تا در سفر به شهر تبریز خوردن هیچ یک از غذاهای سنتی تبریز را از دست ندهید. این غذاها را در هیچ جای دیگر نمی توانید پیدا کنید. پس از این فرصت نهایت استفاده را بکنید.
شهر تبریز را همه با تعریف های مختلفی می شناسند، برای نمونه شهر بدون گدا. ولی بیشترین چیزی که در ذهن ما ایرانی ها بعد از شنیدن نام تبریز می آید غذاهای سنتی تبریز به خصوص کوفته تبریزی می باشد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا علاوه بر کوفته تبریزی معروف با دیگر غذاهای سنتی تبریز نیز آشنا شوید و حتما در سفر به شهر تبریز آنها را امتحان کنید.
کوفته تبریزی
دیگر نیاز به تعریف و توضیح ندارد یک تبریز است. و یک کوفته تبریزی معروف. از بین تمام غذاهای سنتی تبریز کوفته تبریزی با اختلاف در صدر قرار گرفته است. اصلا مگر می شود به تبریز بروید و هوس امتحان کردن کوفته تبریزی نکنید. بدون شک درست کردن کوفته در این شهر چیزی نیست که بشود نمونه اش را در جای دیگر دید و یا پخت. کوفته تبریزی همچنین به سبب سبزیجات معطری که به آن اضافه می شود عطر و طعم مخصوص به خود را می گیرد. همچنین داخل هر یک از گلوله های بزرگ گوشت از آلو، گردو، زرشک و یا تخم مرغ آب پز استفاده می شود.
آش میوه
غذاهای سنتی تبریز یکی دو تا نیست. آش میوه نیز یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای سنتی تبریز است که طعمی متفاوت با هر مدل آشی که تا کنون خورده اید دارد. البته در خود تبریز نیز پخت این آش از محله ای به محله دیگر متفاوت است. در این آش از حبوبات، میوه هایی نظیر آلو، زغال اخته، زردآلو، آلوچه، آلبالو، سبزی آش، هویج، رشته، کلم و گوجه استفاده می شود. برای اینکه بتوان طعمی ملس و کمی ترش به آش داد کمی سرکه نیز به آن اضافه می کنند.
آش ماست
آش ها یکی از بخش های جدایی ناپذیر در غذاهای سنتی تبریز هستند. دلیل آن نیز سادگی و دم دست بودن مواد اولیه در پخت آنها است. همچنین نسبت به سایر غذاها نظیر برنج و سرخ کردنی ها سالم تر می باشند. آش ماست نیز جزو همین دسته از غذاهای سنتی تبریز می باشد که با ترکیب حبوبات، سبزی، سیب زمینی، برنج، پیاز، آبگوشت، ماست، هویج و کلم پخته می شود. می توان در طبخ آن به جای ماست از کشک استفاده نمود که در آن صورت رشته به آن اضافه می کنند و نام آن را نیز از آش ماست به آش کشک تغییر می دهند.
کوکوی لوبیا سبز
اگر بخواهیم کمی از بحث آش ها فاصله بگیریم می رسیم به یک کوکوی خوشمزه تبریزی که جزو پرطرفدارترین غذاهای سنتی تبریز به حساب می آید. خانم های تبریزی این کوکو را با استفاده از گوشت چرخ کرده، هویج، پیاز، تخم مرغ، زعفران و لوبیا سبز درست می کنند. به خاطر حضور همین مواد اولیه باید انتظار یک طعم متفاوت را نیز که تا به امروز نچشیده اید را داشته باشید.
دویماج
یکی از غذاهای سنتی تبریز که شاید در باقی شهرها نیز از آن چشیده باشید ولی مطمئنا طعم نسخه تبریزی آن را نمی دهد همین غذا است. این غذا در واقع کاربرد یک میان وعده مقوی و مفید را دارد و حتی می توان برای صبحانه نیز از آن استفاده نمود. در تهیه این غذا از پنیر محلی، گردو، سبزی خوردن، نان خشک تبریزی و کره استفاده می شود.
آش گوجه فرنگی
باز هم برگردیم به سراغ آش های خوشمزه تبریزی که محبوب ترین غذاهای سنتی تبریز هستند. آش گوجه فرنگی یکی از خوشمزه ترین و در عین حال رنگین ترین آش ها است که می تواند شما را با طعم لذیذ خود شگفت زده کند. در پخت آن می توان از سبزی آش، حبوبات، بلغور، برنج و البته گوجه فرنگی استفاده نمود. همچنین با اضافه کردن کمی آبغوره به آن طعم ترشی ایجاد می شود که کاملا به جا و خوشمزه است.
خورشت هویج
غذاهای سنتی تبریز به همین جا ختم نمی شوند. تبریزی ها خورشت های مخصوص خود را نیز دارند که یکی از آنها خورشت هویج است. پایه اصلی این غذا هویج است. در روش طبخ این خورشت آمده است که ابتدا هویج ها را خلالی خرد و سپس در روغن سرخ می کنیم. همچنین برای طعم ترش آن و خوشمزگی بیشتر آلو نیز به آن اضافه می کنند. گوشت و رب و پیاز نیز در لیست مواد تشکیل دهنده این خورشت نیز، حضور دارند.
دلمه برگ مو
شاید بگویید در همه جا دلمه وجود دارد پس دیگر جزو غذاهای تبریز به حساب نمی آید. اما باید بدانید که روش طبخ آن و همچنین ادویه هایی که به آن اضافه می شود مختص تبریزی ها است که همین وجه تمایزی است بین دلمه برگ مو تبریزی و سایر نقاط کشور ایران .
خبرنگاران از شما دعوت می کند تا در سفر به شهر تبریز خوردن هیچ یک از غذاهای سنتی تبریز را از دست ندهید. این غذاها را در هیچ جای دیگر نمی توانید پیدا کنید. پس از این فرصت نهایت استفاده را بکنید.
منبع: دلتابان