لپه قورمه ، یک قورمه سبزی نو با لپه به روش دامغانی
به گزارش مجله گرگانلند، خورش قورمه سبزی دامغانی که به آن خورشت قورمه لپه نیز می گویند، یک غذای اصیل و محلی متعلق شهر دامغان است. در طرز تهیه قورمه با لپه می توانید از گوشت مرغ یا گوشت قرمز بهره ببرید. در این مقاله از در به سراغ طرز تهیه خورش قرمه سبزی دامغانی رفته ایم و در کنار آن فوت و فن های خوشمزه شدن این غذای دامغانی مناسب برای و نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.
مواد لازم جهت برای خورشت قرمه سبزی دامغانی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله) | 400 گرم |
لپه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
لیمو عمانی | 5 عدد |
سبزی قورمه سرخ شده | 200 گرم |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
برنج | برای سرو کنار خورش قیمه لپه |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت قورمه سبزی با لپه: 3 ساعت
مراحل طرز تهیه قورمه سبزی با لپه دامغانی
غذای خورشتی متفاوت چی بپزم؟ اگر در پی یک غذای خورشتی مجلسی متفاوت هستید، خورشت قورمه لپه یک پیشنهاد ویژه است. این خورشت در واقع ترکیبی است از و و یا به بیان دیگر خورشت قرمه سبزی است که به آن لپه اضافه شده است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
برای آغاز به پخت خورش لپه قرمه دامغانی، لپه را از چند ساعت قبل در آب ولرم بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته گردد و هم سریع تر پخته گردد. سپس به سراغ گوشت بروید. میزان مورد احتیاج از گوشت قرمز را که می تواند از نوع گوشت گوساله و یا گوسفندی باشد با آب کاملا تمیز بشویید و سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. بعد از مدتی گوشت را به صورت مکعبی و در ابعاد خورشتی خرد کنید و کنار بگذارید.
روی لیمو عمانی ها به وسیله چنگال چند سوراخ ریز ایجاد کنید و سپس آنها را در آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی از بین برود.
برای تهیه لپه، گوشت قرمز و لیمو عمانی به صورت و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سبزی خورشتی را آماده کنید
در طرز تهیه قورمه لپه ساده به احتیاج دارید. این سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله است. سبزی ها را با آب بشویید تا گل و لایی روی آنها باقی نماند. سپس آنها را آبکش کنید و اجازه دهید تا کمی از رطوبت آنها کم گردد. سپس سبزی ها را با چاقوی تیز و یا ساطور به صورت کامل ریز و ساطوری خرد کنید. اگر به دستگاه سبزی خردکنی دسترسی دارید می توانید سبزی ها را با دستگاه ریز کنید.
مرحله سوم: سبزی های قورمه را تفت دهید
یک ظرف با ابعاد مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. میزان لازم از روغن را در آن بریزید و زمانی که روغن داغ شد، سبزی های خرد شده را به آن اضافه کنید. سبزی ها را خوب تفت دهید تا کامل سرخ گردد. بهتر است از روغن جامد برای تفت دادن سبزی بهره ببرید. سبزی این خورشت درست مانند خورشت قرمه سبزی باید کاملا سرخ گردد تا جایی که رنگ آن به سیاهی بزند. بعد از سرخ شدن سبزی ها، آنها را برای استفاده در خورشت قرمه سبزی دامغانی کنار بگذارید.
برای تهیه انواع روغن سرخ کردنی و سبزی قورمه منجمد به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: لپه را بپزید
لپه را که از قبل خیسانده اید آبکش کنید. یک قابلمه با سایز مناسب را با حدود سه لیوان دسته دار فرانسوی آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی که آب به جوش آمد لپه را با میزانی نمک در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید تا لپه روی حرارت ملایم به حالت نیم پز دربیاید. سپس لپه را آبکش کنید.
می توانید برای تهیه نمک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید
مرحله پنجم: پیاز داغ را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه خورش قورمه سبزی دامغانی باید پیاز داغ درست کنید. پیاز را پوست بکنید. سپس آن را بشویید. پیاز را با یک چاقوی تیز به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس پیازها را روی حرارت میانه و با روغن کافی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: گوشت را به همراه ادویه ها با پیاز تفت دهید
گوشت قرمز را که از قبل به صورت خورشتی خرد نموده اید به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن گوشت را تا جایی ادامه دهید که گوشت، آب میان بافتی خود را از دست دهد و رنگش سفید گردد.
ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل سیاه را در گوشه ای از قابلمه تفت دهید تا از حالت خامی دربیایند و عطر آنها بلند گردد. سپس آنها را با گوشت و پیاز داغ مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.
می توانید برای تهیه زردچوبه و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: سبزی قرمه را اضافه کنید
سبزی قرمه را که از قبل تفت داده اید به بقیه مواد اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. سپس حدود پنج لیوان دسته دار فرانسوی آب به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. بعد از آنکه محتویات قابلمه جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت در خورش لپه قرمه کاملا بپزد و خورش جا بیفتد.
مرحله هشتم: لپه را اضافه کنید
بعد از گذشت حدود یک ساعت در این مرحله از طرز تهیه قورمه لپه، لپه را که از قبل نیم پز کردید به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش حدود یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند تا جا بیفتد و حسابی لعاب بیندازد.
مرحله نهم: نمک و لیمو عمانی را اضافه کنید
در نیم ساعت پایانی پخت خورش قرمه سبزی دامغانی، زمانی که از پخت کامل گوشت و لپه اطمینان حاصل کردید، میزان کافی از نمک و لیمو عمانی را به خورشت لپه قورمه اضافه کنید تا به بهبود عطر و طعم نهایی خورشت یاری کند.
مرحله آخر: خورشت قورمه سبزی دامغانی را سرو کنید
بعد از نیم ساعت زمانی که خورشت کاملا جا افتاد و لعاب انداخت می توانید آن را از روی حرارت بردارید. خورشت قورمه لپه مجلسی را در ظرف مناسب بریزید و با یا و به همراه ، سبزی خوردن و سرو کنید و از طعم لذیذ و متفاوتش لذت ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه خورش قورمه سبزی دامغانی مجلسی
- از آنجایی که لپه از حبوبات دیرپز محسوب می گردد، بهتر است پیش از اضافه کردن به خورش، آن را نیم پز کنید و سپس فرصت دهید تا به همراه خورشت کامل بپزد.
- برای آنکه لپه در حین پخت وا نرود، قبل از پختن می توانید آن را روی حرارت و در روغن به میزان کمی تفت دهید.
- برای تهیه سبزی قرمه سبزی دامغانی می توانید این نسبت را برای تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شنبلیله رعایت کنید: نسبت یک، یک دوم، یک پنجم، یک دهم و یک دهم.
- می توانید سبزی خورشت قرمه سبزی به روش دامغانی را به صورت آماده نیز تهیه کنید.
- برای چاشنی این خورشت می توانید به جای لیمو عمانی از آبغوره بهره ببرید.
- در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه قورمه سبزی دامغانی اصیل از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی بهره ببرید. رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) را به همراه پیاز در روغن داغ تفت دهید تا رنگش باز گردد. این کار به خوشرنگ تر شدن خورش نیز یاری می نماید.
- برای خوش طعم تر شدن خورش قورمه سبزی دامغانی می توانید از استاک مرغ یا گوشت (طرز تهیه استاک) یا آب قلم بهره ببرید.
- نمک و لیمو عمانی را حتما در انتهای مراحل پخت خورش اضافه کنید تا بافت گوشت را سفت نکند و گوشت زودتر بپزد.
- از آنجایی که پخت گوشت به حدود دو تا سه ساعت زمان احتیاج دارد، اگر محدودیت زمانی دارید می توانید خورش قرمه سبزی دامغانی را در زودپز آماده کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت قرمه سبزی با لپه به شیوه دامغانی
آیا می توان از مرغ به جای گوشت در تهیه خورش لپه قرمه استفاده کرد؟
بله. شما می توانید از تکه های مرغ به جای گوشت در تهیه این خورشت بهره ببرید. برای درست کردن خورش لپه قرمه با مرغ پیشنهاد می گردد از تکه های سینه مرغ بدون استخوان بهره ببرید. سینه مرغ را به صورت مربعی خرد کنید و همراه با ادویه ها در روغن سرخ کنید. سپس مانند مراحل ذکر شده در بالا پیش بروید و اجازه دهید خورش بپزد و جا بیفتد.
ضمن آنکه تهیه خورش قورمه لپه با مرغ به زمان کمتری برای پختن و جا افتادن احتیاج دارد.
بهتر است از چه نوع گوشتی در تهیه این خورشت استفاده گردد؟
استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند در طرز تهیه قورمه سبزی با لپه امکان پذیر است، اما استفاده از گوشت گوسفندی که کمی چربی داشته باشد طعم خورشت را خوشمزه تر می نماید.
محصولات مرتبط
فلفل قرمز 80 گرمی سانتین
49,500 تومان 49,900 تومان 1% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
188,900 تومان 230,000 تومان 18% تخفیف
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
196,900 تومان 199,900 تومان 2% تخفیف
فلفل سیاه 80 گرمی سانتین
74,900 تومان 99,900 تومان 25% تخفیف
برنج خوش پخت ممتاز شیرودی 10 کیلویی
818,900 تومان 890,000 تومان 8% تخفیف
برنج هندی 10 کیلویی مژده
533,000 تومان 599,000 تومان 11% تخفیف
روغن نیمه جامد امگا 5 کیلویی قو
281,900 تومان 321,500 تومان 12% تخفیف
روغن زیتون تصفیه 250 میلی لیتر فامیلا
212,900 تومان 225,000 تومان 5% تخفیف
روغن سرخ کردنی بدون پالم 1800 گرمی اویلا
118,900 تومان 121,600 تومان 2% تخفیف
نخود 900 گرمی (استند آپ) گلستان
112,900 تومان 127,900 تومان 12% تخفیف
لپه 900 گرمی سبزدانه
122,900 تومان 129,900 تومان 5% تخفیف
مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز
66,900 تومان 77,700 تومان 14% تخفیف
سبزی آش منجمد 400 گرم نوبر سبز
46,900 تومان 53,700 تومان 13% تخفیف
ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز
59,900 تومان 88,700 تومان 32% تخفیف
منبع: افق کوروش