قروت بیرجندی؛ تجربه مزه کردن اولین غذای بنفش
به گزارش مجله گرگانلند، قروت یک غذای فوق العاده خوشمزه و محلی خراسان جنوبی (بیرجند) است که با خوراک بادمجان یا پوره سیب زمینی یا مخلوطی از عدس و کدو و سیب زمینی آب پز هم نوش جان می نمایند.
مواد لازم:
گردو: برای هر نفر 2 عدد
کشک سیاه بیرجندی (قوروت): برای هر نفر یک قاشق سوپ خوری پر
پیاز:1 عدد میانه
آب: 4 لیوان
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه و دارچین: به اندازه لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
قوروت یا همان کشک سیاه را به همراه گردو ها داخل مخلوط کن بریزید و به همراه 2 لیوان آب، به مدت 6 تا 7 دقیقه بچرخد تا کمی از روغن گردو دربیاید.
در این فاصله پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک گردد. بعد به آن نمک، فلفل و نعنا اضافه کنید.
مواد مخلوط شده را داخل قابلمه ای بریزید و 2 لیوان آب به جای مانده را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
اگر خواستید غذا ترش تر گردد می توانید آن را بیشتر بجوشانید. قوروت آماده شده را به همراه دارچین سرو کنید.
قروت بیرجندی؛ تجربه مزه کردن اولین غذای بنفش
خواص قروت
این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان هم خیلی مفید است، زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و بعلاوه برای تشکیل گلبول های قرمز خون، که وظیفه اکسیژن رسانی به بخش های مختلف بدن را بر عهده دارند، هم بسیار مفید است، زیرا این غذای محلی یک منبع سرشار آهن است و همه می دانیم که کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کم خونی و عوارض منفی آن می گردد.
قروت با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست که حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B 3) است.
مقدار انرژی فراوری شده با 100 گرم آن حدود 105 تا 120 کیلوکالری است که می تواند به عنوان یکی از تأمین کننده های انرژی مورد احتیاج بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده گردد.
خواص قروت بیرجندی از منظر طب سنتی
این غذا به دلیل داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوان ها و دندان ها می گردد و از بروز پوکی استخوان و تشکیل سنگ کیسه صفرا در افراد جلوگیری نموده و نقش مؤثری در برطرف کم خونی، پیشگیری از دیابت و درمان رفلاکس معده دارد بعلاوه به دلیل داشتن دارچین نشاط آور و انرژی بخش و تقویت کننده قلب است.
منبع: فرارو