طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه ، دستور پخت خوشمزه و آسان
به گزارش مجله گرگانلند، دلمه ای رنگارنگ و خوشمزه با ترکیب بادمجان، فلفل و گوجه که عطر و بوی آن، سفره هایتان را در گرمای تابستان، به ضیافتی بی نظیر تبدیل می نماید در کنار برنج و گوشت معطر، ترکیبی بی نظیر است که می تواند دل و جان همه را تسخیر کند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه دلمه برگ مو و طرز تهیه دلمه بادمجان و طرز تهیه دلمه فلفل را جداگانه مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه
- بادمجان 2-3 عدد
- فلفل دلمه ای 3 عدد
- گوجه 4-5 عدد
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- برنج 1/5 فنجان
- لپه 3/4 فنجان
- پیاز 2-3 عدد
- سبزی دلمه به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 2-3 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل از هر کدام یک قاشق چای خوری
- سبزی دلمه 450 گرم
طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه
1. آماده کردن مواد
اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه این است که این مواد را خوب بشویید، سرشان را بکنید و بعد داخلشان را خالی کنید. هم زمان برنج را آبکش نموده و لپه که از شب قبل خیس خورده را با میزانی آب بپزید.
نکته: اگر وقت کافی ندارید می توانید از برنج نیم پز یا لپه پخته شده در مواد دلمه بهره ببرید.
نکته: برای اینکه دلمه ها ظاهری زیباتر داشته باشند می توانید از فلفل دلمه ای های رنگی مختلف بهره ببرید.
2. تهیه مایه میانی دلمه
اکنون ابتدا 2 عدد پیاز را خرد نموده و در میزانی روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز کمی نرم شد گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند. بعد نمک، فلفل و ادویه مورد احتیاج را اضافه کنید و هم بزنید در نهایت هم به ترتیب لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
نکته: سبزی دلمه شامل جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، نعناع و ریحان است. البته در نقاط مختلف ایران ممکن است در هر شهر یا منطقه ای از کشور، ترکیبات خاص خود را داشته باشد.
3. تهیه سس دلمه
در این مرحله زمان آن رسیده که یک پیاز به جای مانده را هم خرد کنید و با روغن تفت دهید تا کاملا سبک گردد بعد رب گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملا بوی خامی آن گرفته گردد. در نهایت هم پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید وقتی پوره کمی پخت آب را اضافه کنید و اجازه دهید سس چند جوش بزند.
4. پخت دلمه
در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان و گوجه و فلفل زمان آن است که داخل این سبزیجات را با مایه دلمه پر کنید و درشان را ببندید و در قابلمه مدنظرتان بچینید و در نهایت هم سس را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه ها با حرارت کم حداقل به مدت یک تا یک ساعت ونیم بپزند.
نکات تکمیلی برای تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه
تهیه و پخت دلمه چه پخت دلمه برگ مو باشد چه تهیه دلمه بادمجان یا حتی پخت دلمه فلفل دلمه و یا حتی ترکیبی از همه، کار ساده ای است فقط کافی است حوصله به خرج دهید و نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم به درستی بدانید.
خوش طعم و عطر شدن دلمه
برای اینکه دلمه های شما خوش طعم تر شوند می توانید از زعفران دم نموده، آبلیمو و یا رب انار هم در سس دلمه بهره ببرید. البته می توانید از روش های مختلف تهیه سس دلمه هم بهره ببرید. طرز تهیه انواع سس دلمه را در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
در ضمن اگر دوست دارید دلمه شما خوش عطرتر باشد، می توانید از ادویه های مختلفی مانند دارچین، زنجبیل، هل و غیره بهره ببرید.
دلمه رژیمی یا گیاهی
برای تهیه دلمه به شکل رژیمی می توانید از گوشت کم چرب یا مرغ چرخ نموده بهره ببرید. البته اگر دوست دارید دلمه شما گیاهی باشد باید گوشت مرغ یا گوشت چرخ نموده را حذف کنید.
وا نرفتن دلمه
برای اینکه دلمه ها وا نروند می توانید از خلال دندان برای ثابت نگه داشتن آن ها بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله