طرز تهیه بلالیت (بلالوت) ، صبحانه بوشهری و هرمزگانی در 7 مرحله

به گزارش مجله گرگانلند، بلالیت یا بلالوت یک غذای جنوبی و مشخصا بوشهری و هرمزگانی است که ریشه عربی دارد. بلالیت را در جنوب کشور بیشتر به عنوان دسر مصرف می نمایند. طرز تهیه بلالیت بسیار آسان بوده و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد. این خوراک جنوبی را که با مواد اولیه در دسترسی آماده می گردد، می توانید به تنهایی به عنوان دسر یا در کنار تخم مرغ و خاگینه یا مرغ و ماهی به صورت غذای اصلی در وعده صبحانه یا شام و ناهار میل کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه بلالیت به روش جنوبی را به شما آموزش می دهیم و نکات طبخ این غذای جنوبی و فوت و فن های خوشمزه تر شدنش را به شما می گوییم.

طرز تهیه بلالیت (بلالوت) ، صبحانه بوشهری و هرمزگانی در 7 مرحله

مواد لازم در طرز تهیه بلالیت بوشهری و هرمزگانی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
رشته ورمیشل1 بسته
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران2 قاشق غذاخوری
گلابنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر هلنصف قاشق چای خوری
کره25 گرم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه بلالیت: 30 دقیقه

مقدار کالری موجود در 100 گرم بلالیت: 300 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه بلالیت ساده (بلالوت) به روش جنوبی

پایه دسر بلالیت رشته ورمیشل است. این غذا را به عنوان دسر یا خوراک در وعده های مختلف به خصوص صبحانه یا به قول خودشان در وعده ناشتا سرو می نمایند. این دسر محبوب بعلاوه در اعیاد مختلف و در ماه مبارک رمضان بسیار پرطرفدار و مرسوم است. برای داشتن یک دستور پخت ساده جهت طرز تهیه بلالیت مرحله به مرحله مطابق دستور زیر پیش بروید.

مرحله اول: رشته ورمیشل را آماده کنید

در مرحله اول برای تهیه بلالیت یک بسته رشته ورمیشل را با دست خرد کنید. سپس یک قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی آب به جوش آمد رشته های ورمیشل خرد شده را به آن اضافه کنید.

برای تهیه رشته ورمیشل به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه اقدام نمائید.

مرحله دوم: رشته های ورمیشل را بجوشانید و آبکش کنید

3 الی 4 دقیقه زمان بدهید تا رشته های ورمیشل در آب و روی حرارت بجوشند. بعد از طی شدن 3 تا 4 دقیقه رشته های ورمیشل را آبکش کنید و اجازه بدهید آب اضافی کاملا خارج گردد. ورمیشل نباید خیلی نرم و له گردد.

مرحله سوم: شربت بلالیت را آماده کنید

در یک تابه گلاب، شکر، پودر هل و زعفران بریزید. مواد افزوده شده را به خوبی با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با چرخاندن تابه بر روی ظرف اجازه دهید تا شکر کاملا ذوب گردد و شربت غلیظ گردد.

برای تهیه گلاب، شکر، پودر هل و زعفران به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام نمائید.

مرحله چهارم: کره و ورمیشل را ترکیب کنید

یک قالب 25 گرمی کره را در ظرفی روی حرارت ملایم ذوب کنید. رشته های ورمیشل را که آبکش نموده اید به کره ذوب شده اضافه کنید. کره و رشته های ورمیشل را به خوبی با هم ترکیب کنید.

برای تهیه کره به صورت حضوری و یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام نمائید.

مرحله پنجم: شربت را به رشته های ورمیشل اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه بلالیت، شربتی را که درست کردید لایه به لایه به رشته های ورمیشل اضافه کنید. روی یک لایه رشته ورمیشل شربت بریزید، لایه بعدی ورمیشل را اضافه کنید و مجددا روی آن شربت بریزید. این مرحله را تا تمام شدن تمام رشته ها و شربت ادامه دهید.

مرحله ششم: بلالیت را دم بگذارید

بعد از آنکه شربت هل و گلاب و شکر و زعفران به کاملا به خورد رشته های ورمیشل رفت، درب تابه را بگذارید. حرارت را کم کنید. حدود یک ربع تا بیست دقیقه زمان دهید تا بلالیت دم بکشد.

مرحله نهایی: بلالیت را سرو کنید

بلالیت را در یک ظرف مناسب سرو کنید. بلالیت جنوبی را می توانید در وعده صبحانه، نهار یا شام یا در مهمانی های افطار سرو کنید. ضمن آنکه می توانید به سبک جنوب کشور در وعده صبحانه در کنار تخم مرغ آن را نوش جان کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.

نکات مهم در طرز تهیه بلالیت (بلالوت) بوشهری و هرمزگانی

  • برای آنکه رشته های ورمیشل در تهیه دسر بلالیت خمیر نشوند، باید زود و وقتی که هنوز سفت هستند آنها را آبکش کنید.
  • هنگام دم کردن بلالیت حرارت را روی پائین ترین درجه قرار دهید، تا شکر نسوزد.
  • مقدار شیرینی این دسر کاملا بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید به دلخواه مقدار شکر را در طرز تهیه بلالیت کم و یا زیاد کنید.
  • اگر دانه های شکر در طی فرآیند ذوب کامل ذوب نشدند، می توانید کمی آب اضافه کنید. اما حواستان به مقدار آن باشد تا رشته های ورمیشل حالت خمیری پیدا ننمایند.
  • برای تزئین این دسر، می توانید از گل محمدی، خلال پسته و خلال بادام بهره ببرید تفت داده شده در کره بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه بلالیت عربی به روش اصلی می توانید از روغن به جای کره بهره ببرید اما معمولا عطر و بوی کره دلپذیرتر است.
  • در صورت در اختیار نداشتن زعفران می توانید از زردچوبه به جای آن بهره ببرید.
  • می توانید ورمیشل ها را پیش از جوشاندن کمی تفت دهید. در این صورت ورمیشل ها خوشرنگ تر خواهند شد.

فوت و فن های خوشمزه شدن بلالیت بوشهری

چرا بلالیت خمیری می گردد؟

مراقب باشید شربت شکر و گلاب بیش از مقدار آبکی نگردد. در این صورت بلالیتی که تهیه می کنید خمیری خواهد شد. بعلاوه ورمیشل را موقع جوشاندن خیلی له و خمیری آبکش نکنید، ورمیشل باید موقع آبکش کردن مقداری به اصطلاح زنده باشد.

آیا می توان شکر را از دستور طرز تهیه بلالیت حذف کرد؟

بله در صورت پرهیز غذایی و یا عدم علاقه به شکر می توانید از شیره خرما به جای شکر بهره ببرید.

آیا می توان از رشته های ماکارونی به جای رشته های ورمیشل در طرز تهیه بلالیت استفاده کرد؟

در صورت دسترسی نداشتن به رشته ورمیشل از ماکارونی نیز می توانید بهره ببرید. ترجیحا از رشته های ماکارونی نازک تر بهره ببرید و در نظر داشته باشید که رشته ماکارونی به زمان بیشتری نسبت به رشته ورمیشل برای دم کشیدن احتیاج دارد.

محصولات مرتبط

چاشنی سالاد پت 80 گرمی گلها

78,900 تومان 79,950 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

597,900 تومان 755,000 تومان 21% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

ناموجود

قند 700 گرمی ورامین

50,900 تومان 57,500 تومان 11% تخفیف

شکر 1 کیلویی نیک گوهر

ناموجود

نودل باربیکیو 75 گرمی الیت

16,500 تومان 18,000 تومان 8% تخفیف

رشته سوپی 200 گرمی سلفون میثم

ناموجود

کره پاستوریزه حیوانی 50 گرمی پاکبان

15,300 تومان 17,000 تومان 10% تخفیف

عرق نعناع ناب یک لیتری ربیع

70,900 تومان 75,500 تومان 6% تخفیف

گلاب 240 گرمی شیشه ای سمیه

46,500 تومان 49,000 تومان 5% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 تیر 1403 بروزرسانی: 27 تیر 1403 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1820

به "طرز تهیه بلالیت (بلالوت) ، صبحانه بوشهری و هرمزگانی در 7 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بلالیت (بلالوت) ، صبحانه بوشهری و هرمزگانی در 7 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید