طرز تهیه باقلوا رشته ای به 2 روش (در فر و بدون فر)

به گزارش مجله گرگانلند، تهیه باقلوا رشته ای رولی سخت نیست و در کمترین زمان ممکن می توان یک دسر عربی خوشمزه درست کرد. این شیرینی را می توان در فر یا بدون فر تهیه کرد و پختن آن احتیاج به مهارت یک قناد حرفه ای ندارد.

طرز تهیه باقلوا رشته ای به 2 روش (در فر و بدون فر)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - باقلوا نوعی شیرینی منسوب به ایران، ترکیه، قفقاز، یونان، قبرس، بعضی کشور های عربی و مناطقی از روسیه است. این دسر که نوعی شیرینی شربتی است در ایران با طعم های پسته ای، گردویی، بادامی، نارگیلی و کاراملی درست می گردد و به صورت باقلوا لقمه ای و رشته ای برش می خورد. باقلوا رشته ای نیز یکی از دسرهای عربی است که با نوعی رشته مخصوص به نام رشته شعریه درست می گردد. این رشته که به رشته عربی نیز مشهور است را در بسیاری از فروشگاه های لوازم قنادی و شیرینی پزی می توان یافت. این باقلوا در فر یا بدون فر قابل تهیه است و به عنوان یک دسر خوشمزه عربی پس از غذای اصلی سرو می گردد یا برای پذیرایی از مهمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

1. طرز تهیه باقلوا رشته ای بدون فر

مواد لازم
رشته شعریه1 بسته
شیر عسلی1/2 قوطی
کره50 گرم
پودر هل1/4 قاشق چایخوری
مغز پسته، گردو یا بادام خرد شده200 گرم
گلاب1 قاشق غذاخوری
محلول زعفران1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  • قبل از اینکه بسته رشته شعریه را باز کنید، با دست کمی فشار دهید تا رشته ها خرد شوند.
  • کره را در تابه روی حرارت ملایم ذوب نموده، سپس رشته ها را به آن اضافه کنید.
  • رشته ها را در کره تفت دهید تا رنگ آن ها کمی طلایی گردد، ولی مراقب باشید رشته ها نسوزند.
  • سپس زعفران دم نموده و پودر هل را به رشته ها اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید.
  • حدود 5 دقیقه به تفت دادن رشته ها ادامه دهید، سپس شیر عسلی را به آن اضافه نموده و سریع هم بزنید. شیر عسلی در اثر حرارت دیدن، سفت می گردد بنابراین نباید زیاد حرارت ببیند.
  • پس از 30 ثانیه، گلاب را اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید. به هم زدن مواد ادامه دهید تا رشته ها کاملا به شیر عسلی آغشته شده و مزه دار شوند.
  • کاغذ آلومینیوم را روی سطح صافی پهن نموده و آن را با کمی کره چرب کنید.
  • مخلوط رشته و شیر عسلی را روی فویل بریزید و آن را با پشت قاشق پهن نموده و روی آن را صاف کنید.
  • مغز ها را روی کل سطح رشته بریزید و رشته را با فویل از یک طرف رول کنید.
  • دو طرف فویل را مانند شکلات بپیچید تا کاملا بسته گردد و رول را حداقل 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
  • پس از گذشت این زمان، باقلوا را از یخچال خارج نموده، فویل را از دور آن باز کنید و با چاقو به صورت حلقه ای برش بزنید.
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر500 گرم
آب150 میلی لیتر
جوهر لیمو1/4 قاشق چایخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت باقلوا رشته ای

  • آب و شکر و جوهر لیمو را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
  • حرارت را کم کنید تا شربت روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ گردد.
  • پس از آماده شدن شربت، اجازه دهید کمی خنک شده و از داغی بیفتد، سپس آن را روی باقلوا رشته ای رومال کنید.
  • پس از اینکه شربت، جذب باقلوا شد آن ها را در ظرف سرو بچینید و روی آن را با مغز ها تزیین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه باقلوا رشته ای

1. باقلوا رشته ای را می توانید همانگونه که در مطالب بالا ذکر شد به شکل رولی درست کنید یا آن را در قالب سیلیکونی تهیه کنید. برای تهیه باقلوا رشته ای در قالب:

  • مخلوط رشته و شیر عسلی را پس از برداشتن از روی حرارت، بلافاصله تا سفت نشده در قالبی که از قبل چرب نموده اید، ریخته و در حدود 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. سپس از یخچال خارج نموده به شکل دلخواه برش بزنید و روی آن را با مغز ها تزیین کنید.
  • در صورت تمایل می توانید نیمی از مخلوط رشته و شیر عسلی را در قالب مورد نظر بریزید، سپس نیمی از مغز ها را روی سطح آن پهن کنید، بقیه مخلوط رشته و شیر عسلی را روی مغز ها ریخته و با پشت قاشق روی آن را پهن کنید. قالب را در یخچال قرار دهید، پس از 1 ساعت از یخچال خارج نموده، برش بزنید و روی آن را با مغز های به جامانده تزیین کنید.

2. رشته ها را قبل از تفت دادن کمی خرد کنید تا باقلوا بافت بهتری پیدا کند، ولی مراقب باشید زیاد خرد نشوند.

3. پس از افزودن شیر عسلی به رشته مراقب باشید زیاد حرارت نبیند، زیرا باقلوای شما سفت خواهد شد و شما مجبور می شوید مقدار شیر عسلی را بیشتر کنید. کل زمان تهیه این باقلوا از تفت دادن رشته تا افزودن شیر عسلی نباید بیش از 6-5 دقیقه طول بکشد.

4. رشته را زیاد تفت ندهید، چون در غیر اینصورت باقلوا سفت می گردد.

5. اگر مقداری شیر یا خامه همراه با شیر عسلی به رشته اضافه کنید، باقلوا دارای بافت نرم تری خواهد شد.

6. اگر مقداری هل و گلاب به مغز ها اضافه کنید هنگام برش زدن باقلوا رولی، مغز ها به بیرون نریخته و بافت منسجم تری خواهند داشت.

2. طرز تهیه باقلوا رشته ای در فر

مواد لازم
خمیر رشته ای مخصوص باقلوا500 گرم
کره250 گرم
مغز پسته، بادام یا گردوی خرد شده150 گرم
شربت غلیظ1 پیمانه

دستور تهیه:

  • قالب مورد نظر را چرب نموده و نیمی از خمیر باقلوا را در آن بریزید. خمیر را فشار دهید تا در قالب پرس گردد سپس نیمی از کره آب نموده را روی آن بریزید.
  • مغز ها را روی رشته ریخته و کمی فشا ردهید تا به رشته ها بچسبند. سپس به جامانده خمیر را روی آن بریزید و فشار دهید.
  • به جامانده کره آب نموده را روی خمیر ریخته و خمیر را برش بزنید.
  • فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و قالب را به مدت 30 دقیقه در آن قرار دهید.
  • پس از 30 دقیقه، قالب را از فر خارج نموده و شربت را روی آن بدهید.
  • پس از جذب شربت، باقلوا را از قالب جدا نموده و در ظرف سرو بچینید.
  • روی باقلوا رشته ای را با مغز ها تزیین نموده و این شیرینی خوشمزه را با چای به عنوان یک عصرانه دلچسب نوش جان کنید.

آیا روش دیگری برای تهیه انواع باقلو به خصوص باقلوا رشته ای می شناسید؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 20 تیر 1400 بروزرسانی: 20 تیر 1400 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1205

به "طرز تهیه باقلوا رشته ای به 2 روش (در فر و بدون فر)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلوا رشته ای به 2 روش (در فر و بدون فر)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید