طرز تهیه پنکیک موزی بدون تخم مرغ، ساده و خیلی خوشمزه

به گزارش مجله گرگانلند، پنکیک، صبحانه ای کلاسیک و محبوب در سراسر دنیاست که با ترکیب ساده ای از آرد، تخم مرغ و شیر درست می گردد. از خوش عطرترین پنکیک ها می توان به پنکیک موزی اشاره نمود. این پنکیک خوشمزه، ترکیبی از موز و مایه نرم پنکیک است که نتیجه اش بافتی لطیف، طعمی طبیعی و شیرین است. برای تنوع به فهرست صبحانه خود، طرز تهیه پنکیک موزی را بخوانید.

طرز تهیه پنکیک موزی بدون تخم مرغ، ساده و خیلی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه پنکیک موزی

  • آرد 1 پیمانه
  • بیکینگ پودر 1 و 1/2 قاشق چای خوری
  • شکر 2 قاشق چای خوری
  • نمک به اندازه لازم
  • پودر دارچین 1/8 قاشق چای خوری
  • موز رسیده 1 عدد
  • کره آب شده 2 قاشق چای خوری
  • شیر 3/4 پیمانه
  • آب 2 قاشق غذاخوری
  • روغن به اندازه لازم

طرز تهیه پنکیک موزی

مرحله اول: مواد خشک را مخلوط کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک موزی، در یک کاسه میانه، آرد را با بیکینگ پودر و اندازه کمی نمک کامل مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت برای اضافه شدن به مایه پنکیک به دست آید.

این مرحله باعث می گردد پنکیک های موزی شما پف دار، نرم، سبک و هر لقمه آن به طعمی متعادل و دلپذیر تجربه گردد. حال مواد خشک را کنار بگذارید و به سراغ مرحله بعدی بروید. پیشنهاد ما طرز تهیه پنکیک موز و گردو برای روزهای تعطیل تان است.

مرحله دوم: مواد مرطوب را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه پنکیک موزی، موز را در یک کاسه له کنید. با کمی دارچین و شکر مخلوط کنید تا طعم طبیعی و شیرین موز تقویت گردد. روغن، وانیل و شیر را هم به آن اضافه کنید. با همزن یا قاشق به خوبی مخلوط کنید تا ترکیبی کاملا یکدست و صاف به دست آید. از دیگر پنکیک های خوشمزه می توان به طرز تهیه پنکیک دارچینی خوشمزه و فوری اشاره نمود.

نکته: برای طعمی ملایم تر می توانید دارچین را کم تر بریزید.

مرحله سوم: مواد خشک و تر را مخلوط کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه پنکیک موزی، مخلوط آرد را در 2 مرحله به مایه موزی اضافه کنید. هر بار فقط تا زمانی که کاملا مخلوط شوند هم بزنید. مراقب باشید که خمیر گلوله گلوله نگردد و بافت نرم و غلظت مناسب آن برای ریختن روی تابه حفظ گردد.

این روش باعث می گردد پنکیک های موزی شما لطیف، پف دار و یکنواخت شوند و هر لقمه طعمی متعادل داشته باشد. طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد به سبک ژاپنی را در خبرنگاران بخوانید.

نکته: مخلوط کردن بیش از حد مایه، باعث سنگین شدن پنکیک می گردد، پس فقط تا حد ترکیب مواد کافی است.

مرحله چهارم: پنکیک را درست کنید

یک تابه نچسب را با کمی روغن یا کره چرب کنید. روغن اضافی را با دستمال پاک کنید تا هنگام پخت پنکیک خانگی، چربی بیش از حد نداشته باشند. تابه را روی حرارت میانه گرم کنید.

هنگامی که تابه کمی گرم شد، با یک ملاقه کوچک اندازهی از مایه پنکیک را روی آن بریزید اما پخش نکنید؛ مایه به طور طبیعی شکل پنکیک را می گیرد. در صورت تمایل، روی تابه را بپوشانید و اجازه دهید پنکیک یک تا دو دقیقه بپزد. برای طعمی غنی تر می توانید کمی کره هم به لبه ها اضافه کنید.

زمانی که لبه های پنکیک از تابه جدا و سطح آن حباب زد، پنکیک را به آرامی برگردانید. طرف دیگر را هم تا طلایی شدن بپزید. این روند را برای تمام مایه تکرار کنید تا تعداد پنکیک های مورد نظرتان تهیه گردد.

نکته: حرارت کم باعث می گردد پنکیک ها نرم و پف دار بمانند و زیر آن ها نسوزد، در حالی که داخل آن ها کامل پخته می گردد.

مرحله پنجم: تاپینگ پنکیک را درست کنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه پنکیک موزی، یک قاشق چای خوری کره داخل تابه بریزید. اجازه دهید روی حرارت میانه ذوب گردد. دو تا سه عدد موز سالم را به صورت ورقه ای برش دهید. حال موزها را به آرامی روی تابه داغ بچینید. اجازه دهید هر طرف موز یک تا دو دقیقه بپزد تا سطح آن طلایی و کاراملی گردد. در صورت عدم دسترسی به شیر، طرز تهیه پنکیک بدون شیر را بخوانید.

نکته 1: موزها را زیاد پشت و رو نکنید تا ظاهر زیبای کاراملی شان حفظ گردد.

نکته 2: از موزهای رسیده اما سفت بهره ببرید تا هنگام حرارت له نشوند و به تابه نچسبند.

نکات تکمیلی تهیه پنکیک موزی

برای این که پنکیک موزی شما طعمی بی نقص، بافتی نرم و عطری دل انگیز داشته باشد، رعایت چند نکته ساده اما کلیدی لازم است. این توصیه ها به شما یاری می نمایند تا هر بار پنکیک هایی پف دار، طلایی و خوش عطر درست کنید.

جایگزین شیر در تهیه پنکیک موزی

در تهیه پنکیک موزی می توانید شیر را با گزینه های گیاهی یا غیرلبنی جایگزین کنید؛ مانند شیر بادام برای طعمی ملایم، شیر جو دوسر برای بافت غنی و نرم، شیر سویا برای پروتئین بیشتر، یا شیر نارگیل برای عطری گرم و استوایی. حتی در صورت احتیاج می توانید از آب یا آب گازدار هم بهره ببرید، هرچند ممکن است بافت کمی سبک تر گردد.

هنگام جایگزینی، اندازه مایع را به گونه ای تنظیم کنید که مایه پنکیک نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد تا بافت نرم و پف دار حفظ گردد. طرز تهیه پنکیک ساده با آب را بخوانید تا به آسانی و در سریع ترین زمان، آن را درست کنید.

نگه داری پنکیک موزی

اگر اندازهی از پنکیک موزی شما باقی ماند، آن را پس از خنک شدن در یک ظرف در بسته قرار دهید و تا سه روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، می توانید پنکیک ها را در توستر گرم کنید تا دوباره ترد و تازه شوند یا در مایکروویو برای چند ثانیه حرارت دهید تا نرم و گرم شوند. اگر در پی تنوع در دستورهای پنکیک هستید، پنکیک لوتوس را درست کنید.

فریز کردن پنکیک موزی

پنکیک موزی به خوبی فریز می گردد و طعم و بافت خود را حفظ می نماید. پس از پخت، اجازه دهید پنکیک ها در دمای اتاق کامل خنک شوند. آن ها را در یک ظرف در بسته یا کیسه مخصوص فریزر بگذارید. با این کار تا سه ماه در فریزر می توانید پنکیک ها را نگهداری کنید.

برای استفاده مجدد، تنها کافی است هر پنکیک را حدود 30 ثانیه در مایکروویو یا چند دقیقه در توستر گرم کنید. دوباره نرم، تازه و قابل سرو می گردد. برای جلوگیری از چسبیدن پنکیک ها به هم، بین هر لایه از کاغذ روغنی بهره ببرید.

حجم مایه پنکیک در تابه

از یک ملاقه کوچک برای ریختن مایه داخل تابه بهره ببرید تا ظاهر بهتری داشته باشد. استفاده از ملاقه کوچک یاری تان خواهد نمود تا مایه کامل کف تابه بچرخد و پهن گردد. مایه را نباید بیش از حد بریزید چرا که منجر به خامی پنکیک ها خواهد شد.

تاپینگ های مناسب تهیه پنکیک موزی

برای تزئین و خوش طعم تر کردن پنکیک موزی، می توانید از تاپینگ های ساده و خوشمزه بهره ببرید. گزینه های محبوب شامل برش های تازه موز، عسل یا شیره افرا، مغزهایی مثل گردو یا بادام، کره بادام زمینی یا فندق، تکه های شکلات و پودر دارچین هستند. برای طعمی سبک تر می توانید از ماست یا میوه های تازه مثل توت فرنگی و بلوبری بهره ببرید. این تاپینگ ها پنکیک موزی را خوش عطرتر، مغذی تر و مناسب هر سلیقه ای می نمایند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه پنکیک موزی بدون تخم مرغ

در این بخش به سوالات متداول درباره تهیه پنکیک موزی پاسخ داده ایم تا بتوانید این صبحانه خوش طعم را با برترین بافت، طعم و نتیجه در خانه آماده کنید.

1. چطور می فهمم غلظت مایه پنکیک موزی مناسب است؟

مایه پنکیک باید نه خیلی رقیق باشد و نه خیلی غلیظ؛ غلظت آن باید شبیه ماست نیمه سفت باشد تا روی تابه به آرامی پخش گردد. اگر خیلی غلیظ بود کمی شیر اضافه کنید و اگر خیلی شل شد کمی آرد اضافه کنید.

2. چرا پنکیک من پف نکرد؟

اصلی ترین علت پف نکردن پنکیک، کهنه بودن بیکینگ پودر یا زیاد هم زدن مایه است. بعلاوه اگر حرارت تابه خیلی کم باشد، پنکیک به جای پف کردن، خشک و تخت می گردد.

3. چه نوع موزی برای پنکیک مناسب تر است؟

برترین انتخاب، موزی است که رسیده ولی هنوز سفت باشد. موز بیش از حد رسیده باشد، باعث له شدن خمیر و چسبندگی آن می گردد، در حالی که موز سفت تر بافتی سبک و معطر ایجاد می نماید.

4. آیا می توان پنکیک موزی را بدون تخم مرغ درست کرد؟

بله، می توانید از جایگزین های تخم مرغ مانند یک قاشق غذاخوری پوره سیب یا یک قاشق غذاخوری بذر کتان خیس خورده در دو قاشق آب بهره ببرید. با این روش، پنکیک گیاهی و سالم تری خواهید داشت.

5. چطور مانع چسبیدن پنکیک به تابه شوم؟

از تابه نچسب بهره ببرید. آن را با کمی کره یا روغن چرب کنید و قبل از ریختن مایه، اجازه دهید کاملا گرم گردد. اگر تابه سرد باشد، پنکیک به آن می چسبد.

6. آیا می توان پنکیک موزی را از قبل درست کرد؟

بله، می توانید مایه پنکیک را تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید یا خود پنکیک ها را بپزید. در ظرف در بسته تا سه روز در یخچال نگه دارید. برای گرم کردن، از توستر یا مایکروویو بهره ببرید.

7. چرا وسط پنکیک خام می ماند؟

این اتفاق معمولا به علت زیاد بودن حرارت تابه است. حرارت را میانه نگه دارید تا پنکیک به آرامی بپزد و وسط آن هم کاملا مغزپخت گردد.

8. آیا می توان پنکیک موزی را بدون شکر درست کرد؟

بله، اگر از موز کاملا رسیده بهره ببرید، شیرینی طبیعی آن کافی است و احتیاجی به افزودن شکر نخواهید داشت.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 آبان 1404 بروزرسانی: 14 آبان 1404 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1954

به "طرز تهیه پنکیک موزی بدون تخم مرغ، ساده و خیلی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک موزی بدون تخم مرغ، ساده و خیلی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید