سلاحهایی جالب و عجیب، ولی ناموفق

به گزارش مجله گرگانلند، بعضی از این سلاح ها توانسته اند معروفیت بسیار خوبی برای خود دست و پا کنند ولی خیلی از آنها از این شانس برخوردار نبوده اند.

سلاحهایی جالب و عجیب، ولی ناموفق

به گزارش خبرنگاران به نقل از عصر ایران، جنگ جهانی دوم زادگاه بسیاری از سلاح ها و ایده هایی بوده است که از زمانه خود بسیار جلوتر بوده اند و مرز های خلاقیت جنگ طلبان را تا حد بسیار زیادی توسعه داده اند. بعضی از این سلاح ها توانسته اند معروفیت بسیار خوبی برای خود دست و پا کنند ولی خیلی از آنها از این شانس برخوردار نبوده اند. در اینجا نام 8 سلاح و ایده هایی آورده می شود که علاوه بر عجیب بودن به مرحله عملیاتی شدن هم رسیده بودند.

توپ های کششی دورا و گوستاو

هر وقت وهر کجا که صحبتی در مورد سلاح های عظیم اجثه بشود نام این دو توپ هم شنیده می شود. این دو توپ با کالیبر 31.5 اینچی خود به معنی واقعی کلمه به هیولا شباهت داشتند و عظیمترین توپ هایی هستند که تا به حال به دست بشر ساخته شده اند که عظیمترین مشکل آنها از همین جا شروع می شد، عظیمی بیش از حد و میزان به طوری که این توپ ها باید به صورت قطعه قطعه به محل مورد نظر حمل می شده در محل مناسب پیاده سازی شده و بعد سرهم می شدند. این کار به همراه نیروهایی برای محافظت در برابر نیروهای هوایی دشمن و نیروهای پیاده دشمن به چیزی در حدود 4000 نفر نیروی انسانی نیاز داشت. به همین علت فقط توپ گوستاو وارد مرحله عملیاتی شد. هر سر انفجاری گلوله های این توپ 4800 کیلو گرم وزن داشتند که همین میزان کافیست تا یک زاغه مهمات در عمق 30 متری زیر زمین را نابود کند.

توپ کششی دورا و گوستاو

چرا این سلاح شکست خورد؟ شاید این سلاح یک شاهکار تکنولوژیکی و مهندسی بود ولی اسراف مطلق نیروی انسانی، نیروهای متخصص و مواد اولیه بود.

موشهای انفجاری

بعد از سقوط پاریس چرچیل یکی از جمله های تاریخی خود را گفت، اروپا را به آتش بکشید.

با این جمله سرویس امنیت بریتانیا طی یکی از برنامه های خود تصمیم گرفت مواد منفجره استتار شده تولید کند. پس با این هدف شروع به آزمایش و تحقیق در مورد اینکه در چه چیزهایی می توان مواد منفجره به کاربرد کرد، عجیب ترینشان موشها بودند!

قرار بود یکی از مامورین مخفی بریتانیا محموله ای از موش های پر شده با مواد منفجره را به نام موش های آموزشی برای تشریح وارد کرده و آنها را در منطقه ها مهم مثل کنار مخازن سوخت قرار داده تا زمانی که سربازان آلمانی برای کشتن به آنها شلیک می کنند منفجر شوند!

موش های انفجاری

چرا این ایده شکست خورد؟ محموله همان ابتدا به وسیله نازی ها کشف و منهدم شد ولی اتفاق جالب توجه بعد از کشف محموله افتاد، نازی با فکر اینکه این محموله اول نبوده هزینه بسیار بالایی را برای کشتار موش ها متقبل شدند!

اوهکا

بعد از حملات انتحاری یا به قول خودشان حملات کامیکازه ژاپنی ها به ناوهای آمریکایی و موفقیت آمیز بودنشان ، ارتش ژاپن اوهکا را معرفی کرد، بمب با سرنشین!

اوهکا یک هواپیمای راکت شکل بدون موتور بود با 2643 پوند سر جنگی بودن که به وسیله یک جنگنده عظیمتر تا بالای هدف حمل می شد و به خواست خلبان از هواپیما جدا می شد و از این مرحله به بعد خلبان اوهکا هواپیما/بمب خود را به سمت هدف هدایت میکرد تا در نهایت با سرعت بالا به هدف برخورد کند.

اوهکا

چرا این ایده شکست خورد؟ متحدین سریع آموختند که فقط کافیست جنگنده حامل را مورد هدف قرار دهند نه اوهکا را.

سگ های ضد تانک

بعد از آنکه ارتش روسیه در جبهه های شرقی به وسیلهپانزرهای آلمانی زمین گیر شد ارتش سرخ در پی روشی کاربردی برای مقابله با این تانک ها افتاد که تلفات انسانی خود را کاهش دهد و چه ایده ای بهتر از سگ های ضد تانک می توانست باشد! پس سگها به 26 پوند بمب تجهیز شده و آموزش داده شدند که فقط زیر تانکها می توانند غذا پیدا کنند. ارتش سرخ حدود 40000 سگ را بین آلمانها رها کردند به طوری که آلمانها بعد از آن به هر سگی که می دیدند شلیک می کردند.

سگ های ضد تانک

چرا این ایده شکست خورد؟ این ایده آن قدرها هم شکست خورده نبود چون هزینه آنچنانی بر دست ارتش سرخ نگذاشت ولی از 40000 هزار تانکی که باید نابود می شد فقط 300 تانک نابود شد.

فریتس-اکس

هم کلمه موشک و هم کلمه کنترل از راه دور هر دو از کلمه های رویایی و تعریف نشده در جنگ جهانی دوم بودند، البته نه برای نازی ها. فریتس-اکس یک موشک هوا به دریا بود که از کنترل رادیویی بهره می برد. هدف از تولید این موشک حملات ویرانگر به ناوهای مجهز به زره های تقویت شده بود. این موشک اثبات کرد که موشک بسیار قدرتمندی بود ه است و نازی ها توانستند به وسیله آن زرم ناو روما و چندین رزم ناو دیگر را غرق کنند.

فریتس-اکس

چرا این سلاح شکست خورد؟ نازی ها 2000 عدد از این موشک ها را تولید کردند ولی فقط از 200 عدد از آنها استفاده کردند. عظیمترین ایراد آنها در عدم تواناییشان در تغییر جهت مناسب و ناگهانی بود.

اچ - اس 293

برخلاف بمب قبلی این بمب از کارایی بیشتری برخوردار بود. اچ اس 293 بر خلاف مورد قبلی بهینه سازی های بهتری داشت. بعد از پرتاب به مدت 10 ثانیه برای سرعت گیری از سوخت جامد استفاده می کرد و بقیه جهت را با بالهای خود سر می خورد. نوری از عقب این بمب خارج می شد که باعث می شد اپراتور بتواند تا لحظه برخورد به هدف بمب را دنبال کند.

اچ -اس 293

چرا این سلاح شکست خورد؟ این سلاح تقریبا شکست نخورده ترین سلاح لیست است، ولی متحدین متوجه شدند که می توانند در امواج رادیویی آن اختلال ایجاد کرده و آن را غیر عملیاتی کنند.

مین های هوایی

ایده این سلاح بر روی کاغذ بسیار عالی ولی در مرحله عملیاتی کاملا بدون مصرف بود. این راکت که یک اختراع بریتانیایی بود به این صورت عمل می کرد که بعد از پرتاب راکت به آسمان چتر های نجات راکت باز شده و سیمی که از محل پرتاب به آن وصل بود باعث می شد تا مدت زمانی این راکت در هوا معلق بماند تا یک میدان مینی هوایی درست کنند. ایده این بود که هواپیما های نازی ها به این سیم ها گیر کرده و بمب را به سمت خود بکشند.

مین هوایی

چرا این سلاح شکست خورد؟ باد! گویا مهندسان طراح این سلاح در هنگام طراحی عامل باد را به کلی فراموش کرده بودند، بارهای بسیاری زیادی باد باعث شده بود که راکت به محل پرتاب خود سقوط کند.

جالوت

مین متحرک جالوت که به وسیله متحدین کفشدوزک نامیده می شد سلاحی برای حمل مواد منفجره بدون استفاده از نیروی انسانی بود. این سلاح توانایی حمل 165 پوند مواد منفجره را داشت که برای انهدام تانک ها، محل های نگهداری سلاح و مهمات، پل ها و ساختمان های مهم از آن استفاده می شد. آلمان ها در حدود 4600 مورد از آن را تولید کردند که شامل نمونه های عظیمتر با توانایی حمل مواد منفجره بیشتر را دارا بود.

مین متحرک جالوت

چرا این سلاح شکست خورد؟ ایده این سلاح به واقع از زمان خود جلوتر بود به طوری که می توان آن را پدر تمامی روبات های نظامی امروز نامید ولی در آن زمان تکنولوژی آنقدری پیشرفت نکرده بود که از جالوت سلاحی مناسب بسازد. سرعت بسیار پایین، کنترل سیمی بسیار سخت و حمل میزان پایین مهمات از مسائل آن بود.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1270

به "سلاحهایی جالب و عجیب، ولی ناموفق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سلاحهایی جالب و عجیب، ولی ناموفق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید