حلیم بادمجان ، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی
به گزارش مجله گرگانلند، حلیم بادمجان
حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد مغذی که در تهیه آن استفاده می گردد بسیار مقویست و در بیشتر منطقه ها کشور از جمله اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.حلیم بادمجان دستور پخت های مختلفی دارد و در شهرهای مختلف کشورمان با مواد متفاوتی تهیه می گردد. علت اینکه نام این غذا را حلیم بادمجان گذاشته اند این است که پس از آماده شدن شباهت زیادی به حلیم گندم دارد. حلیم بادمجان یک غذای کامل است ، اما در مهمانی های خود می توانید آنرا مانند کشک و بادمجان به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه حلیم بادمجان بیشتر آشنا شوید.
- غذاهای محلی اصفهان
- بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان
- غذاهای محلی کاشان از چلو دیزی تا کوفته آب سماق
مواد لازم
- بادمجان 1 کیلو
- عدس ا پیمانه
- پیاز سرخ نموده ا پیمانه
- کشک زعفرانی 1 پیمانه
- گوشت گوسفندی 500 گرم
- سیر سرخ نموده 1 الی 2 قاشق غذا خوری
- زعفران ایرانی 1/2 پیمانه
- نعناع داغ یک چهارم پیمانه
- سیر تازه 2 حبه
- نمک ، فلفل ، دارچین و زرد چوبه به اندازه لازم
- روغن به مقدار لازم
- گردوی پودر شده برای تزیین
طرز تهیه حلیم بادمجان
برای درست کردن حلیم بادمجان بهتر است ابتدا بادمجان های پوست کنده وقطعه قطعه شده را از چند ساعت قبل در آب و نمک قرار دهید تا هم هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند و هم اگر بادمجان ها تلخ باشد تلخی آن هم گرفته گردد.
سپس عدس ها را با اندازهی آب بپزید و آماده کنید . بهتر است کمی هم به آن دارچین اضافه کنید تا سردی عدس گرفته گردد و طبع غذا گرم گردد. بعد پیاز ها را به صورت عسلی سرخ میکنیم .
کشک پاستوریزه را هم می جوشانیم و کمی به آن زعفران اضافه میکنیم تا کشک زعفرانی گردد .
نعناع خشک را هم با کمی روغن به مدت 2 دقیقه تفت میدهیم، دقت کنید که نعناع نسوزد و رنگ سبز خود را حفظ کند.
بعلاوه گوشت را با کمی فلفل سیاه و پیاز سرخ شده و سیر خام و زرد چوبه تفت میدهیم و میگذاریم تا با کمی آب کاملا بپزد.
بعد از اینکه همه مواد را آماده کردیم باید بادمجان های سرخ شده را ساطوری کنیم و گوشت های پخته شده را هم ریش ریش کنید و عدس ، گوشت و بادمجان را با گوشت کوب برقی یا دستی میکوبیم تا مخلوط شوند البته احتیاج به کوبیدن زیاد نیست.مخلوط آماده شده را در ظرفی میکشیم و با پودر گردو، نعناع داغ ، سیر و کشک زعفرانی به دلخواه تزیین میکنیم.
منبع: تاپ تراول