طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی و خوشمزه به روش بازاری

به گزارش مجله گرگانلند، طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی هم مشابه است. با این تفاوت که علاوه بر برنج به آن عدس هم اضافه می نمایند. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی و فوت و فن های خوشمزه شدن حلیم بادمجان را به شما آموزش بدهیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی و خوشمزه به روش بازاری

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان شیرازی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
بادمجان300 گرم
گوشت سردست گوسفند300 گرم
برنج (ایرانی یا نیم دانه)100 گرم
عدس50 گرم
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
پیاز (برای پیاز داغ)3 عدد میانه
کشک100 گرم
نعناع خشک2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه مقدار کافی
نان، زعفران، خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین و سرو حلیم بادمجان شیرازی

مدت زمان لازم برای پخت گوشت: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای خیساندن بادمجان ها: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه حلیم بادمجان شیرازی بدون در نظر گرفتن زمان پخت گوشت: 1 ساعت

مقدار کالری موجود در هر 100 گرم حلیم بادمجان شیرازی: حدود 170 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

بعضی در طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده می نمایند یا حلیم بادمجان ساده را بدون گوشت طبخ می نمایند.

مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید

در ابتدا یکی از پیازها را به دقت بشویید و به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید. پیازهای خرد شده را در قابلمه مناسبی همراه با روغن داغ و مقداری زردچوبه سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند.

برای خرید پیاز داغ آماده، زردچوبه و روغن سرخ کردنی می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار باید گوشت را به خوبی بشویید و همراه با مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به محتویات قابلمه اضافه کنید. اجازه بدهید گوشت سردست کاملا تفت ببیند و رنگش تغییر کند.

برای خرید گوشت گوسفند می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: گوشت را بپزید

پس از پشت و رو کردن گوشت و اطمینان از تفت تماشا همه زوایای آن باید به مقدار 6 یا 7 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش داخل قابلمه بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. سپس، شعله را کم کنید و اجازه بدهید گوشت حداقل برای مدت 2 ساعت با حرارت ملایم کاملا بپزد.

در صورت تمایل، می توانید این کار را با استفاده از زودپز انجام دهید. به این ترتیب، مدت زمان پخت گوشت به شکل قابل توجهی کمتر می گردد. پس از اطمینان از پخت کامل گوشت می توانید مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا گوشت کاملا طعم دار گردد. توجه داشته باشید، گوشت پخته شده باید در نهایت به مقدار یک لیوان دسته دار فرانسوی آب داشته باشد.

برای خرید نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: بادمجان ها را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی باید پوست بادمجان ها را بگیرید و پس از شست وشوی کامل، آن ها را نصف کنید و در قابلمه حاوی آب و نمک به مدت 20 دقیقه بخیسانید.

در ادامه، مقداری روغن را داخل تابه مناسبی بریزید. تابه را روی حرارت میانه قرار دهید و چند دقیقه صبر کنید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس، آب اضافی بادمجان ها را بگیرید و پشت و روی بادمجان ها را در تابه حاوی روغن داغ روی حرارت میانه سرخ کنید.

مرحله پنجم: روغن اضافی بادمجان ها را بگیرید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان بازاری باید سطح بشقاب مناسبی را با چند لایه حوله کاغذی بپوشانید. سپس، بادمجان های سرخ شده را روی دستمال بچینید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.

برای خرید بادمجان سرخ شده منجمد می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: گوشت پخته را آماده کنید

پس از گذشت 2 ساعت باید گوشت را آنالیز کنید و از پخت کامل آن اطمینان یابید. سپس، گوشت پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا حسابی خنک گردد. اگر از گوشت گردن یا دنده استفاده می کنید، پس از خنک شدن باید استخوان های آن را با دقت جدا کنید.

مرحله هفتم: عدس و برنج را بپزید

در فاصله پختن گوشت، باید عدس و برنج را پاک کنید و با دقت بشویید. سپس، هر یک را همراه با مقداری آب و کمی نمک در قابلمه جداگانه ای بپزید. به قابلمه عدس علاوه بر نمک مقداری زردچوبه و دارچین اضافه کنید تا خوشمزه تر شده و طبعش گرم تر گردد. در هنگام اضافه کردن نمک مراقب باشید. چراکه اگر دقت نکنید ممکن است در نهایت حلیم بادمجان شما شور گردد.

برای خرید برنج، عدس و دارچین می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: باقی پیازها را سرخ کنید

حالا، باقی پیازها را هم به دقت بشویید و پس از گرفتن پوست شان، به صورت نگینی خرد کنید. سپس، پیازهای نگینی را در تابه مناسبی بریزید و همراه با روغن سرخ کنید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

مرحله نهم: سیر داغ درست کنید

پوست سیرها را هم بگیرید و آن ها را به صورت خلالی ریز کنید. در ادامه، پیازها را از تابه خارج کنید و در بشقابی قرار دهید که با حوله کاغذی پوشانده شده است. در نهایت، سیرهای خرد شده را به تابه حاوی روغن داغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند.

در صورت تمایل می توانید سیر داغ را به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دهم: نعنا داغ را آماده کنید

در این مرحله باید سیر سرخ شده را هم از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته گردد. سپس در همان تابه و با استفاده از روغن به جای مانده، نعنا خشک را هم سرخ کنید تا یک داشته باشید.

مراقب باشید نعنای شما بیش از مقدار حرارت نبیند. چون نعنا خشک خیلی زود می سوزد و سیاه و تلخ می گردد. در صورت لزوم، می توانید مقداری دیگر روغن مایع به تابه اضافه کنید.

برای خرید نعنا خشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله یازدهم: عدس و برنج را بکوبید

پس از اطمینان از پخت کامل برنج و عدس باید آن ها را با هم مخلوط کنید و با استفاده از گوشتکوب دستی یا برقی کاملا بکوبید. سپس، مخلوط برنج و عدس کوبیده شده را به قابلمه حاوی گوشت پخته شده اضافه کنید. آب گوشت را هم داخل قابلمه بریزید. این ترکیب را کاملا بکوبید. یادتان باشد، آب گوشت موجب خوشمزه تر شدن طعم حلیم بادمجان می گردد.

مرحله دوازدهم: بادمجان ها را اضافه کنید

حالا بادمجان های سرخ شده را هم به قابلمه اضافه کنید. باز هم با استفاده از گوشتکوب دستی، برقی یا غذاساز این ترکیب را کاملا بکوبید تا به صورت پوره درآید.

مرحله سیزدهم: بخشی از پیاز و سیر داغ را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با عدس باید نیمی از پیاز و سیر سرخ شده را هم به ترکیبات داخل قابلمه اضافه کنید. نیم دیگر را برای تزیین غذا نگهدارید. سپس، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا همه مواد با هم بپزند و علاوه بر له شدن، طعم یکدیگر را بگیرند.

مرحله چهاردهم: کشک را اضافه کنید

پس از اطمینان از پختن و له شدن همه مواد و ترکیب شدن آن ها با یکدیگر ضروری است کشک را اضافه کنید. محتویات قابلمه را به خوبی هم بزنید تا کاملا آغشته به کشک شوند. سپس، شعله را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.

برای خرید کشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: حلیم بادمجان شیرازی را سرو کنید

امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا باید غذای آماده را در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز سرخ شده، سیر سرخ شده، نعنا داغ، کشک، زعفران دم نموده، خلال پسته و بادام یا حتی با گل محمدی تزیین کنید و حلیم بادمجان شیرازی را با نان سرو کنید.

برای خرید نان، زعفران و خلال پسته و بادام می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی به روش رستورانی

  • در صورت تمایل، می توانید به جای گوشت سردست از گوشت گردن گوسفند بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، به جای گوشت گوسفندی می توانید از گوشت مرغ بهره ببرید. طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج هم درست مانند دستور بالاست.
  • برای پخت این غذا می توانید از برنج نیم دانه بهره ببرید. در این صورت، غذای شما لعاب بیش تری خواهد داشت.
  • در صورت تمایل، می توانید عدس را از دستور بالا حذف نموده و فقط برنج را جایگزین کنید. در چنین شرایطی، رنگ حلیم بادمجان شما تیره نخواهد شد. چراکه تیرگی این غذا به خاطر وجود عدس است.
  • طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی بدون گوشت هم عینا مانند دستور بالاست؛ با این تفاوت که مرحله پخت و کوبیدن گوشت حذف می گردد.
  • طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با گردو هم عینا مانند دستور بالاست؛ با این تفاوت که باید 100 گرم گردو را آسیاب نموده و در مرحله سیزدهم همراه با سیر و پیاز در قابلمه بریزید. سپس، مطابق همان چیزی که در بالا گفته شده این ترکیب را بپزید. به این ترتیب، طعم گردو هم به خورد باقی مواد می رود و حلیم بادمجان، روغن بیش تری می اندازد. توجه داشته باشید، بسته به ذائقه می توانید مقدار گردو را کم و زیاد کنید.
  • توصیه می کنیم حلیم بادمجان را حتما با آب گوشت درست کنید تا لذیذتر گردد. با این حال، مقدار آب گوشت نباید بیشتر از یک لیوان دسته دار فرانسوی باشد. در غیر این صورت، این غذا آبکی می گردد.
  • پیشنهاد می کنیم به مقدار یکی دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده هم به این غذا اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کند.
  • مقدار کشک مصرفی در حلیم بادمجان کاملا سلیقه ای است. بنابراین، بسته به ذائقه می توانید حجم آن را کم یا زیاد کنید.
  • بهتر است کشک را قبل از افزودن به غذا با مقدار کمی آب ترکیب کنید و چند دقیقه بجوشانید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری جو پرک یا جو سالم را به این غذا اضافه کنید. در این صورت، ابتدا باید جو را همراه با آب بپزید. سپس، آب اضافی را خالی نموده و جو را با یاری گوشتکوب برقی یا غذاساز بکوبید تا کاملا له گردد. در نهایت، جوی کوبیده شده را در قابلمه حاوی برنج، عدس و مواد دیگر بریزید و خوب هم بزنید. در ادامه، باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن حلیم بادمجان شیرازی

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با مرغ چگونه است؟

کافی است به جای گوشت قرمز، گوشت مرغ را جایگزین کنید. برای این منظور، ابتدا باید گوشت مرغ را به دقت بپزید و طعم دار کنید. سپس، مرغ را همراه با دیگر مواد اولیه بکوبید و به حلیم بادمجان اضافه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید به چه صورت است؟

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با لوبیا سفید هم عینا مانند دستور بالاست؛ با این تفاوت که به جای عدس باید لوبیا سفید را جایگزین کنید و بپزید.

حلیم بادمجان شمالی چطور درست می گردد؟

طرز تهیه حلیم بادمجان شمالی هم مشابه حلیم بادمجان شیرازی است. تنها تفاوت این دو غذا در این است که اهالی شمال کشور، حلیم بادمجان را با بادمجان کبابی درست می نمایند. این مدل حلیم بادمجان بسیار خوشمزه و در عین حال، به مراتب سالم تر از مدل دیگری است که با بادمجان سرخ شده درست می گردد.

گوشت مناسب حلیم بادمجان چیست؟

گوشت سردست و گوشت گردن گوسفندی از برترین گزینه ها برای درست کردن حلیم بادمجان هستند.

آیا می توانیم حلیم بادمجان را با گوشت بوقلمون درست کنیم؟

بله. در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی گوشت بوقلمون را جایگزین گوشت قرمز کنید.

محصولات مرتبط

بادام درختی میانه 30 گرمی مزمز

34,900 تومان 39,000 تومان 11% تخفیف

بادام زمینی فلفلی 40 گرمی مزمز

10,100 تومان 12,000 تومان 16% تخفیف

چاشنی سالاد پت 80 گرمی گلها

78,900 تومان 79,950 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 90 گرمی سانتین

45,500 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف

دارچین 75گرمی سلفونی گلستان

34,500 تومان 34,900 تومان 1% تخفیف

زرد چوبه 75 گرمی گلستان

29,500 تومان 29,900 تومان 1% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

455,900 تومان 755,000 تومان 40% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

61,100 تومان 61,900 تومان 1% تخفیف

شوید خشک شده اعلاء 100 گرمی لاریج سار

44,500 تومان 45,000 تومان 1% تخفیف

نعناع خشک شده اعلاء لاریج سار

44,500 تومان 45,000 تومان 1% تخفیف

سیر سرخ شده 200 گرم لاریج سار

107,900 تومان 110,000 تومان 2% تخفیف

برنج ممتاز ندا 10 کیلویی

504,900 تومان 549,000 تومان 8% تخفیف

روغن مایع سرخ کردنی کم جذب 2700 گرمی بهار

157,790 تومان 167,300 تومان 6% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی کیمبال

55,000 تومان

لپه باقلا زرد بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه

106,900 تومان 119,900 تومان 11% تخفیف

عدس 900 گرمی سبزدانه

160,900 تومان 169,900 تومان 5% تخفیف

کشک شیشه ای 650 گرمی سمیه

113,900 تومان 120,000 تومان 5% تخفیف

کشک لیوانی 460 گرمی سمیه

50,900 تومان 54,000 تومان 6% تخفیف

سبزی پلو 400 گرمی نوبر سبز

47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف

نخود فرنگی منجمد 400 گرم نوبر سبز

69,900 تومان 77,700 تومان 10% تخفیف

بادمجان سرخ شده منجمد 500 گرمی نوبر سبز

113,900 تومان 127,700 تومان 11% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 تیر 1403 بروزرسانی: 14 تیر 1403 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1819

به "طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی و خوشمزه به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مجلسی و خوشمزه به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید