جدیدترین قیمت اقلام اساسی اعلام شد، گوشت و مرغ گران نمی شوند!
به گزارش مجله گرگانلند، با فرارسیدن ماه رمضان بازار اقلام اساسی نیز بروزرسانی شده و قیمت های جدید توسط اتحادیه ها اعلام شدند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، طی ماه های اخیر، بازار کالاهای اساسی به علت بعضی سو مدیریت ها با فرایند صعودی قیمت روبرو شد به طوریکه خانوارها بارها برای تامین مایحتاج مجبور به ایستادن ساعت ها در صف دریافت شدند.
با وجود وعده وعیدهای مختلف مسئولان ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش قیمت و عرضه مکفی اقلام ضروری سبد خانوار در آستانه ماه رمضان، اما همچنان شاهد نوسانات شدید بعضی اقلام هستیم به طوریکه مردم برای تامین این کالاها ناچارند در شرایط کرونایی، ساعت ها در صف دریافت معطل بمانند.
آنالیز ها از سطح بازار نشان می دهند که قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی 150 تا 160 هزار تومان، گوشت گوساله 130 تا 140 هزار تومان، برنج ایرانی 33 تا 40 هزار تومان، برنج خارجی 23 تا 28 هزار تومان، چای ایرانی 65 تا 95 هزار تومان، چای خارجی 110 تا 150 هزار تومان، لوبیا چیتی 40 تا 42 هزار تومان، عدس 30 تا 33 هزار تومان، لپه 40 هزار تومان، نخود 33 تا 37 هزار تومان، شکر 8 هزار و 700 تا 10 هزا. تومان، قند 15 هزار تومان ، هر مثقال زعفران 60 تا 90 هزار تومان و روغن حلب 5 کیلویی 130 تا 140 هزار تومان است.
با یک محاسبه سرانگشتی در می یابیم که گرانی کالای اساسی طی ماه های اخیر نه تنها هیچ گونه سنخیتی با درآمد خانوار ندارد، بلکه مردم برای تامین این کالاها علاوه بر گرانی با مشکل دسترسی برای تامین مایحتاجشان روبرو هستند.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات بازار اقلام اساسی در آستانه ماه مبارک رمضان با خبر شویم:
گرانی قیمت بعضی اقلام میوه در ابتدای ماه رمضان
اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی از نوسان قیمت بعضی اقلام میوه و صیفی در ماه رمضان اطلاع داد و گفت: طبق سنوات گذشته در روزهای نخست ماه رمضان با ازدیاد تقاضا برای خرید سبزی، هویج و هندوانه نوساناتی در بازار رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه در سایر اقلام افزایشی در بازار رخ نمی دهد، اضافه نمود: با کاهش مصرف میوه در ماه رمضان، قیمت نوسانی در بازار ندارد.
کارگر ادامه داد: با وجود آنکه از فصل گذشته میوه در بازار موجود است، بنابراین تا جایگزینی میوه نوبرانه بازار همچنان در آرامش به سر می برد.
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه اقلام میوه و صیفی در ماه رمضان افزایش محسوسی ندارد، اظهار کرد: همه ساله تقاضا برای خرید خیار، گوجه فرنگی، سبزی و کاهو در ماه رمضان افزایش می یابد و همیشه پیش بینی می شود که از 25 فروردین تقاضا برای خرید این اقلام 50 درصد بالا رود.
وی با بیان اینکه بازار میوه در آرامش به سر می برد، گفت: با توجه به فراوانی بار اجازه افزایش قیمت بی رویه را نمی دهیم تا مردم در تامین مایحتاج شان دچار مشکل نشوند.
به گفته دارایی نژاد، با توجه به فراوانی عرضه، قیمت میوه و صیفی در ماه رمضان نوسان محسوسی ندارد.
قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری 10 هزار تومان
ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران با بیان اینکه تقاضایی برای خرید تخم مرغ در ماه رمضان وجود ندارد، اظهار کرد: قبل از عید در جلسه ای به معاونت امور دام اعلام نمودیم که با توجه به مازاد فراوری و کاهش مصرف تخم مرغ در ماه رمضان باید صادرات شروع شود.
وی متوسط قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را 10 هزار تا 10 هزار و 200 تومان اعلام نمود و اضافه نمود: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ 4 هزار تومان از نرخ مصوب و 7 هزار تومان از قیمت تمام شده واقعی کمتر است که در صورت استمرار ممنوعیت صادرات، قیمت تخم مرغ باز هم کاهش خواهد یافت.
نبی پور فراوری روزانه تخم مرغ را 2 هزار و 700 تا 2 هزار و 800 تن اعلام نمود و گفت: با کاهش مصرف تخم مرغ در فصل گرما و تابستان، روزانه 200 تا 250 تن از این میزان باید صادر شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه گرانی اخیر تخم مرغ ارتباطی به مرغدار نداشت، گفت: نبود برنامه مدون دستگاه های مختلف منجر به نابه سامانی بازار تخم مرغ شد که در شرایط کنونی صادرات تنها راه حل تعادل بازار تخم مرغ محسوب می شود.
گوشت قرمز ارزان می شود
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، با اشاره به اینکه مسئله ای در تامین گوشت ماه رمضان وجود ندارد، اظهار کرد: در حال حاضر مقادیر زیادی گوشت فراوری شده که در اختیار بخش خصوصی و دولتی است به طوریکه می توان بازار را به 2 بخش منجمد و گرم تقسیم کرد.
وی قیمت هر کیلو گوشت گوساله منجمد وارداتی را کمتر از 100 هزار تومان و گوشت گوسفندی وارداتی را 100 هزار تومان اعلام نمود و اضافه نمود: گرچه قبل از عید دولت قیمت گوشت های منجمد وارداتی را افزایش داد، اما در بخش منجمد داخلی نوسان خاصی را مشاهده نکردیم، هر چند در بخش لاشه گوشت گرم به سبب تمایل مصرف خانوارها نوساناتی را داشتیم که با ازدیاد عرضه انتظار می رود، بازار متعادل شود.
پوریان ادامه داد: طبق روال همه ساله عرضه دام در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد به اوج خود می رسد که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا منجر به تعادل قیمت در سطح بازار خواهد شد.
این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو گوساله 44 تا 46 هزار تومان و گوسفند 52 تا 55 هزار تومان اعلام نمود و گفت: با وجود ازدیاد عرضه دام در برابر تقاضا ناشی از زایش های مناسب پاییز، زمستان و بهار سال جاری مسئله ای در بخش گوشت و دام نداریم.
رئیس شورای تامین کنندگان دام ادامه داد: علی رغم انباشت دام سنگین در واحدهای دامداری و ازدیاد عرضه دام سبک در واحدها، قیمت گوشت در خرده فروشی ها بالاست که علت اصلی این گرانی ها به مسائل نظام توزیع باز می شود.
بازار مرغ در ماه رمضان سامان یافت؟
محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی از آرامش بازار مرغ اطلاع داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 17 هزار و 100 تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها 24 هزار و 900 تومان است.
وی اضافه نمود: با توجه به 55 تا 56 میلیون قطعه جوجه که در سالن ها ریخته شده و پیش بینی تخصیص 50 روز نهاده دامی و افزایش 25 درصدی فراوری گوشت مرغ، کمبودی در عرضه نداریم.
کمالی سروستانی ادامه داد: با افزایش 25 درصدی فراوری گوشت مرغ و رسیدن وزن لاشه به 3 کیلوگرم نگرانی هایی مبنی بر افت قیمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب بواسطه ازدیاد عرضه در برابر تقاضا وجود دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ماه رمضان بازار متعادلی پیش روست، گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی و افزایش فراوری جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ در ماه مبارک رمضان نداریم.
بازار اقلام اساسی کشش افزایش قیمت مجدد را ندارد
قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه قیمت اقلام نوسان محسوسی نداشته است، اظهار کرد: آینده بازار اقلام اساسی به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی توان شرایط بازار را پیش بینی کرد.
وی در خاتمه درباره اینکه زمزمه افزایش قیمت بعضی اقلام به گوش می رسد، گفت: افزایش قیمت کالاهای سبد خانوار به کشش بازار، سیاست دولت و قدرت مالی خانوارها بستگی دارد.
با توجه به گرانی های اقلام ضروری سبد خانوار و مسائل دسترسی به بعضی کالاها انتظار می رود که مسئولان ستاد تنظیم بازار تدابیری برای مدیریت عرضه بکار گیرند تا مردم برای مصارف ماه رمضان در تامین اقلام اساسی با مسائل کمتری روبرو شوند.
منبع: جام جم آنلاین