کشتار مین روبان در افغانستان، کابل: کار طالبان است، طالبان: کار داعش است
به گزارش مجله گرگانلند، دایانا عروس سابق ملکه بریتانیا در سال 1997 با پوششی همراه با نام موسسه هالو در آنگولا از میان میدان مین عبور کرد تا خطر مین ها در دنیا را برجسته سازد.
ده عضو موسسه خیریه مین روبی در حمله استان بغلان افغانستان کشته شدند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز، دولت افغانستان طالبان را مسئول حمله روز گذشته به اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی هالو تراست (HALO Trust) خواند. گروه طالبان پذیرش هر گونه مسئولیتی در باره این حمله را انکار و آن را محکوم کرد.
مقامات افغان روز چهارشنبه خاطرنشان کردند که در حمله مسلحانه به کارمندان موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی 10 نفر کشته و 16 نفر دیگر زخمی شدند. اعضای این موسسه خیریه از ده ها سال قبل به پاکسازی مین های موجود در افغانستان می پرداختند.
یکی از اعضای موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکایی هالو تراست (HALO Trust) در حال آنالیز منطقه ای نزدیک کابل در سال 2017/ ده نفر از اعضای این موسسه در حمله دیروز به ولایت بغلان کشته شدند/ عکس: آسوشیتدپرس
طارق آرین سخنگوی وزارت امور داخله (کشور) افغانستان طالبان را مسئول حمله به کارمندان موسسه خیریه مین روبی بریتانیایی- آمریکایی هالو تراست ولایت بغلان در شمال شرقی افغانستان خواند.
وی اضافه نمود قربانیان این حمله شهفرایندان افغانستان بودند و زخمی ها به بیمارستان منتقل شدند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان هرگونه دخالت در این حمله را انکار کرد و گفت منطقه ای که این حمله وحشتناک در آن انجام شده تحت کنترل گروه آنها نبوده است.
او در حساب کاربری توئیتر خود خاطرنشان کرد: ما حمله به افراد بی دفاع را محکوم می کنیم و آن را وحشیانه می دانیم.
او در پست توییتری خود نوشت: ما با سازمان های مردم نهاد و غیر انتفاعی NGO روابط عادی داریم و مجاهدین ما هرگز چنین اقدام وحشیانه ای را انجام نمی دهند.
سخنگوی طالبان در دوحه قطر هم گفت این اقدام کار داعش است.
هالو تراست در روز چهارشنبه در بیانیه ای گفت که یک گروه مسلح ناشناس در ساعت 21:50 روز سه شنبه وارد کمپ مین روبی آنها شده است. آنها به سوی 110 مرد از جامعه بومی که در نزدیکی زمین های مین کاری شده کار می کردند تیراندازی کردند.
در این بیانیه آمده است: ما حمله به کارکنان خود که برای نجات جان انسان ها کارهای بشردوستانه انجام می دادند را به شدت محکوم می کنیم.
طلوع نیوز یک شبکه خبری در افغانستان تصاویری را در توییتر منتشر کرد و اضافه نمود که افراد آسیب دیده در این حمله با برانکارد به بیمارستان عمومی پل خمری در 225 کیلومتری شمال کابل منتقل شده اند.
رامیز آلاکباروف معاون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان خواهان تحقیق و آنالیز در این باره شد و این حمله را فجیع خواند.
وی در بیانیه ای گفت: هدف دریافت سازمانی که برای پاک کردن مین های زمینی، مواد منفجره و بهبود زندگی مردم آسیب پذیر کوشش می نمایند، نفرت انگیز است.
ولایت بغلان یکی از جاهایی است که طالبان در هفته های گذشته به چند مرکز فرماندهی پلیس آن حمله نموده و کنترل بعضی از مناطق آن را به دیت دریافتد.
حمله اواخر ماه می (اواسط خرداد) طالبان به مراکز پلیس و فرماندهی بغلان باعث کشته شدن 8 نیروی زمینی ارتش و زخمی شدن 10 نفر دیگر در این استان شد.
حملات طالبان همزمان با خروج هر چه بیشتر نیروهای آمریکا و متحدان وی در ناتو پیشرفت نموده و افزایش یافته است. پیش بینی می گردد بیشتر نیروهای آمریکایی و ناتو تا اواسط جولای این کشور را ترک نمایند.
مقامات دولت بایدن که اشتیاق زیادی برای جلوگیری از سقوط شهرهای افغانستان و انتقال قدرت دراین شهرها به طالبان دارند در حال آنالیز این ایده هستند که آیا باید با هواپیماهای جنگی آمریکایی از نیروهای افغان پشتیبانی هوایی نمایند یا راه دیگری را برگزینند.
عبور دایانا عروس سابق ملکه بریتانیا از جهت پاکسازی شده مین در کشور آفریقایی آنگولا در سال 1997
در سال 2019 شاهزاده هری فرزند وی در همین منطقه دنیا این حرکت را تکرار کرد/ عکس: خبرگزاری فرانسه
زَلمِی خلیل زاد نمایندهٔ ویژهٔ ایالات متحده در امور صلح افغانستان در روز سه شنبه به سفر 4 روزه خود در کابل انتها داد. او که یک دیپلمات آمریکایی افغان تبار است فرایند پیش توافق مذاکرات صلح دولت ترامپ با طالبان در فوریه 2020 را رهبری و جدول زمانی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تعین کرد.
سفارت آمریکا در کابل در بیانیه روز چهارشنبه خود گفت که رهبران آمریکایی با همتایان افغان خود در این شهر ملاقات و بر سر حفظ وحدت سیاسی و ضرورت آن در دوره انتقالی توافق کردند.
موسسه خیریه هالو تراست یک موسسه خیریه بریتانیایی- آمریکا یی است که برای اولین بار در واشنگتن آمریکا احداث و فعال شد. این موسسه کار خود را از سال 1988 در افغانستان شروع کرد.
تیم های میدانی این موسسه به پاکسازی مین ها، خنثی سازی مهمات، بمب ها و گلوله های منفجر نشده می پردازند تجهیزات و اسلحه های ایمن را بازسازی می نمایند. این گروه در 26 کشور دیگر مانند عراق فعال است. کار هالو تراست در عراق از سال 2018 شروع شده است.
برنامه هالو تراست در افغانستان ماه ها قبل از خروج ارتش اتحاد جماهیر شوروی در سال 1989 شروع شد. این موسسه خیریه در حال حاضر بیش از 2600 عضو بومی و منطقه ای در افغانستان دارد که یکی از بزرگترین تیم های عملیات مین روبی در دنیا به شمار می آید.
هالو تراست در وبسایتش نوشته که در 30 سال گذشته با دولت افغانستان همکاری نموده و در این زمان بیش از 80 درصد از مین های ثبت شده در میادین جنگی افغانستان را خنثی و از آنها منطقه ای ایمن ساخته است.
این گروه اعلام نموده که هنوز منطقه ای به بزرگی شیکاگوی آمریکا در افغانستان احتیاج به پاکسازی کامل دارد.
دایانا عروس سابق ملکه بریتانیا، مادر شاهزده ویلیام و هری در سال 1997 و کمی قبل از مرگش به کار موسسه هالو تراست توجه نشان داد. او در زمان داغ شدن یکی از شدیدترین درگیری های جنگ سرد با پوششی همراه با نام موسسه هالو در کشور آفریقایی آنگولا از میان جهت پاکسازی شده میدان مین عبور کرد تا خطر مین ها در دنیا را برجسته سازد.
شاهزاده هری کوچکترین پسر دایانا در سال 2019 با همسرش مگان و پسرش هری به آنگولا رفت و با لباسی شبیه لباس مادرش قدم بر جای قدم های مادر نهاد . در زمان سفر هری به آنگولا موسسه خیریه هالو خاطرنشان کرد که پس از سفر شاهزاده دایانا بیش از 100 هزار مین در آنگولا را پاکسازی نموده است.
منبع: عصر ایران