طرز تهیه نان پیتا با 2 دستور

به گزارش مجله گرگانلند، نان پیتا نانی نسبتا شیرین، گرد و پف دار است که در فر پخته می گردد و مواد اصلی تشکیل دهنده آن آرد گندم، نمک، خمیر ترش، شکر و آب است.

طرز تهیه نان پیتا با 2 دستور

خبرنگاران | سرویس آشپزی - نان پیتا نوعی نان گرد و پف دار است که در مدیترانه، خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار سرو می گردد. نان پیتا طرز تهیه راحتی دارد و در فر پخته می گردد. این نان پس از پخته شدن پف نموده و به دو لایه تقسیم می گردد و به همین دلیل به آن نان پاکتی هم می گویند. این نان را با هر نوع مواد غذایی اعم از انواع غذا های گوشتی و مرغی و یا حتی در وعده صبحانه با کره و مربا می توانید نوش جان کنید. در ادامه دو دستور مختلف برای تهیه نان پیتا گفته شده است.

1. طرز تهیه نان پیتا (روش اول)

مواد لازم (برای 2 نفر)
آرد سفید1 و 1/2 پیمانه
پودر خمیر مایه فوری1 قاشق چایخوری
شکر1 قاشق چایخوری
آب ولرم3/4 پیمانه
نمک1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع1 قاشق غذاخوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت نان 3 ساعت

دستور تهیه

  • ابتدا آرد را با پودر خمیر مایه، نمک و شکر مخلوط کنید و آن ها را خوب الک کنید. هر چه بیشتر الک کنید کیفیت نان پخته شده بهتر می گردد.
  • توجه گردد که شکر را حتما باید به مواد اضافه کنید، چون علاوه بر شیرین شدن نان در به عمل آمد خمیر مایه هم موثر است.
  • پس از اینکه مواد خشک را الک کردید آنها را در یک کاسه بریزید و روغن مایع را به آن اضافه کنید.
  • سپس به یاری یک قاشق مواد را هم بزنید.
  • آب ولرم را آهسته آهسته به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مواد حالت خمیری به خود بگیرد. توجه کنید که آب نباید داغ باشد، زیرا آب داغ باعث ور نیامدن خمیر می گردد.
  • خمیر را به مدت 5 تا 10 دقیقه با دست خوب ورز دهید تا یک دست و منسجم گردد.
  • سپس یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر ورز داده شده را در آن قرار دهید و روی کاسه را با یک پلاستیک بپوشانید.
  • کاسه را برای 2 ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر گردد.
  • سپس خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و دوباره آن را ورز دهید تا پف آن بخوابد.
  • فر را روشن کنید و آن را روی دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ گردد.
  • روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید.
  • اکنون خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم نموده و هر قسمت را با وردنه پهن کنید تا نازک گردد.
  • خمیر های نازک شده را روی کاغذ نسوز قرار دهید و کاغذ را درسینی فر گذاشته و سینی را در فر قرار دهید.
  • پس از مدت زمان کوتاهی خمیر ها آغاز به پف کردن می نمایند.
  • به محض اینکه خمیر پف کرد آن را از فر خارج کنید. مراقب باشید زیاد در فر نماند، چون خشک می گردد.
  • پس از اینکه نان ها را از فر خارج کردید آنها را در سفره یا یک پارچه بگذارید تا نرم باقی بمانند.

نان پیتا شما آماده سرو است … نوش جان …

2. طرز تهیه نان پیتا (با شیر خشک قنادی)

مواد لازم (برای 5 نفر)
آرد نان یا آرد سه صفر 500 گرم
آبیک و یک سوم پیمونه
روغن زیتون1/3 پیمانه
شیر خشک قنادی 3 قاشق سوپخوری
خمیر مایه خشک فوری 1 قاشق سوپخوری
نمکیک قاشق چایخوری
شکر یک قاشق سوپخوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت نان 1 ساعت

دستور تهیه

  • کلیه مواد خشک را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
  • آب را آهسته آهسته به مواد اضافه نموده و آن را ورز دهید تا خمیری یکدست حاصل گردد.
  • روغن زیتون را نیز اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه خمیر را ورز دهید تا خمیر سبک و لطیف گردد.
  • یک ظرف را کمی چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس آن را در یک محیط گرم بگذارید تا یک ساعت استراحت کند و دو برابر گردد.
  • سپس خمیر را به 12 چانه تقسیم کنید و دوباره چانه ها را استراحت دهید تا دو برابر شوند.
  • اکنون به یاری وردنه چانه ها را باز و صاف کنید تا نازک شوند.
  • کف سینی فر یک کاغذ نسوز یا کاغذ روغنی پهن کنید.
  • خمیر های نازک شده را روی کاغذ نسوز قرار دهید و سینی را در فر بگذارید.
  • پس از مدت زمان کوتاهی خمیر ها آغاز به پف کردن می نمایند.
  • به محض اینکه خمیر پف کرد آن را از فر خارج کنید. مراقب باشید زیاد در فر نماند، چون خشک می گردد.
  • پس از اینکه نان ها را از فر خارج کردید آنها را در سفره یا یک پارچه بگذارید تا نرم باقی بمانند.

نان پیتا شما آماده سرو است … نوش جان …

چند نکته

  • پس از استراحت خمیر، انگشت خود را در خمیر فرو کنید، اگر جای انگشت به همان صورت حفره باقی ماند خمیر آماده است و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیرهنوز آماده نشده است.
  • خمیر را نباید بیش اندازه نگه دارید، زیرا خمیر ترش و غیر قابل استفاده می گردد.
  • از خمیر این نان برای تهیه نان پیتزا هم می توان بهره ببرید.
  • می توانید داخل فر یک ظرف آب هم قرار دهید تا نان خشک نگردد.
  • نان پیتا بسیار مناسب جهت تهیه ساندویچ است، چون داخل آن کاملا تو خالی است.
  • اگر می خواهید مدت زمان بیشتری نان را نگه دارید و نان از بین نرود می توانید یک چهارم قاشق چایخوری بهبود دهنده نان به مواد خشک اضافه کنید.
  • می توانید کمی زعفران دم نموده به خمیر اضافه کنید تا عطر و رنگ نان بهتر گردد.

اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن نان پیتا دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می شناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می توانید نظرات و سوالات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

منبع: setare.com
انتشار: 13 تیر 1400 بروزرسانی: 13 تیر 1400 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1192

به "طرز تهیه نان پیتا با 2 دستور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان پیتا با 2 دستور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید