زنان باردار ماهی شوریده مصرف نکنند ، جیوه بالا برای جنین خطرناک است
به گزارش مجله گرگانلند، رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به زنان باردار توصیه کرد از مصرف ماهی های مشکوک به داشتن آلودگی جیوه به ویژه ماهی شوریده خودداری نمایند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا رضا امانی در این باره گفت: با توجه به تجمع یافتن جیوه در بعضی ماهی ها از جمله شوریده، کوسه و اره ماهی به زنان باردار توصیه می گردد که از مصرف این قبیل ماهی ها به ویژه در سه ماه نخست بارداری پرهیز نمایند.
عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه نمود: مصرف مواد غذایی با میزان جیوه بیشتر از حد استاندارد در زنان باردار برای رشد جنین، خطرناک است.
دکتر امانی با اشاره به اینکه میزان تجمع یافتن جیوه در بعضی ماهی ها به ویژه از نوع شکارچی مانند کوسه و اره ماهی، بالاست، با استناد به تحقیقات اجرا شده گفت در بین ماهی های دریاهای ایران میزان تجمع این ماده سمی در ماهی شوریده بیشتر و بالاتر از میزان استاندارد سازمان جهانی بهداشت است.
به گفته وی، مسائلی مانند آلودگی های صنعتی و زیست محیطی در بالا رفتن تجمیع عناصر سنگین مانند جیوه در آبزیان تاثیر دارد.
-
ماهی با طعم جیوه، غذای ساحل نشینان جنوب
-
چطور ماهی های مناسب را برای دور ماندن از جیوه انتخاب کنیم؟
-
مزایای خوردن ماهی در بارداری ممکن است بیشتر از خطر جیوه باشد
- ماهی ها و امگا 3
این استاد دانشگاه در عین حال بر اهمیت غذایی ماهی تاکید نمود و گفت: ماهی، منبع پروتئین، ویتامین و امگا 3 است که مصرف آن 2 بار در هر هفته و هر بار 120 تا 130 گرم توصیه می گردد.
امانی با بیان اینکه ماهی های آب های آزاد، سردابی و پر چرب از جمله قزل آلا، ساردین، شاه ماهی و سالمون دارای اسید چرب امگا 3 بیشتری هستند، گفت: بیشتر ماهی هایی که به اسم سالمون در کشورمان عرضه می گردد، واقعی نیستند و شبیه آن هستند.
رییس مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره میزان اسید چرب در ماهی های پرورشی شرح داد: این موضوع منوط به نوع تغذیه ماهی است و با توجه به اینکه در تغذیه ماهی های پرورشی بیشتر از منابع گیاهی استفاده می گردد میزان امگا 3 در آنها کمتر است.
امانی با بیان اینکه میزان اسید چرب امگا 3 در کفشک، سنگ سر و حلوا سیاه از ماهی های بومی خلیج فارس بیشتر است، اضافه نمود: اسید چرب امگا 3 در کاهش حمله های قلبی، پایین آوردن فشار خون، کاهش خطر افسردگی و کاستن از شدت بیش فعالی بچه ها و بهبود قدرت حافظه و بهره هوشی تاثیر بسزایی دارد.
این استاد دانشگاه بهترین روش طبخ ماهی را کباب کردن، بخار پز و گریل کردن آن خواند و تاکید نمود: سرخ کردن ماهی به دلیل اکسید شدن اسید چرب امگا 3 آن توصیه نمی گردد.
-
آشنایی با روش پخت 13 نوع ماهی