21 ایده برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار

به گزارش مجله گرگانلند، ساخت دیوار و ایجاد اتاق های تازه ممکن است هزینه بالایی داشته باشد. قطعا بازسازی فضای اتاق مؤثرترین گزینه است اما همه بودجه مورد احتیاج برای این کار را ندارند و حتی ممکن است مستأجری باشید که نمی توانید فضای خانه را بازسازی کنید. چه به فکر صرفه جویی برای ساخت دیوار باشید و چه صرفا در پی ایده های خلاقانه و تزئینی برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار باشید، خواندن این مقاله به شما یاری می نماید. در ادامه، ایده هایی برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار می خوانید تا برای این کار از آن ها الهام بگیرید.

21 ایده برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار

1. قفسه های بلند

با استفاده از قفسه های بسیار بلند می توانید بدون ساختن یک دیوار واقعی فضای اتاق را به دو بخش تقسیم کنید. قفسه های بسیار بلند درست زیر سقف اتاق قرار می گیرند و توهم وجود یک دیوار را ایجاد می نمایند. بعلاوه، مقداری فضا برای نگهداری از وسایل مختلف فراهم می نمایند. بنابراین، بسیار مفید هستند. از آنجایی که قفسه ها در اتاق شناور خواهند بود می توانید آن ها را روی زمین محکم کنید تا واژگون نشوند. برای این منظور می توانید با استفاده از وسایل مختلف برای قفسه تکیه گاه درست کنید.

2. استفاده از پارتیشن به جای دیوار اپن

اگر می خواهید دیواری اپن و بدون احاطه کامل ایجاد کنید، پارتیشن ها یا قفسه های کوتاه تر می توانند این کار را برای شما انجام دهند. با استفاده از این پارتیشن ها یا قفسه ها می توانید یک مرز کوتاه برای جدا کردن فضاهای مختلف اتاق ایجاد کنید. اگر هم قفسه های کم ارتفاع را برای این کار انتخاب کنید، فضایی برای نگهداری وسایل اتاق یا دکوری جات خواهید داشت. به این ترتیب، هم دیواری کاربردی و کوتاه دارید و هم نور بیشتری به بخش های مختلف اتاق خواهد تابید.

نصب پارتیشن به جای دیوار به سادگی تصمیم گیری درباره این کار است. از آنجایی که این پارتیشن یا حتی قفسه تکه ای از مبلمان محسوب می گردد، لازم نیست نگران دائمی بودن آن باشید و می توانید مطابق با نیازهای خود آن را جابه جا یا تنظیم کنید.

3. پارتیشن با شیشه های مات

اگر آپارتمانی بسیار کوچک دارید و به فکر ایجاد فضایی برای خواب هستید، می توانید از پارتیشن با شیشه های مات بهره ببرید. یک پارتیشن در چنین آپارتمانی به یک دیوار کشویی تبدیل خواهد شد. این دیوار کشویی با شیشه های مات باید به مقدار ای بزرگ باشد که از سقف تا کف بخشی از اتاق کشیده شده باشد و بدون هیچ زحمتی روی مسیر ریلی خود حرکت کند. به این ترتیب، شب ها اتاقی برای خوابیدن و روزها فضایی برای راحت تر زندگی کردن خواهید داشت.

4. جدانماینده اتاق به شکل پالت چوبی

با استفاده از چوب های بازیافتی می توانید یک پارتیشن چوبی درست کنید. این الوارهای چوبی را در کنار یکدیگر محکم کنید تا پارتیشنی بلند ساخته گردد. با استفاده از این پارتیشن به جای دیوار می توانید اتاقی بزرگ مانند دفتر کار خانگی را به دو بخش تقسیم کنید. یکی از این بخش ها محل کار شما خواهد بود و دیگری فضایی برای استراحت و خواب شما می گردد.

علاوه براین، شکل این پارتیشن چوبی طوری خواهد بود که می تواند به دفترچه یادداشت عمودی شما تبدیل گردد. روی بعضی از الوارهای این پارتیشن چند میخ بکوبید تا گیره های کاربردی شما شوند. می توانید روی این گیره ها یادداشت های مهم، برنامه ها و طرح های کاری یا شخصی را آویزان کنید.

5. پارتیشن اتاق به شکل پنجره

یک پنجره قدیمی بازسازی شده هم می تواند یک پارتیشن به جای دیوار باشد. پنجره ای انتخاب کنید که ارتفاع زیادی دارد و تا نزدیکی سقف اتاق شما کشیده می گردد. پس از نصب این پنجره در محل مورد نظر خود به جای یک اتاق، دو اتاق خواهید داشت که هم نور از آن عبور می نماید و هم منظره ها اطراف آن به خوبی قابل مشاهده است.

6. ایجاد پارتیشن با استفاده از طناب کنفی

گاهی اوقات، دیواری که اتاق ها را جدا می نماید فقط جنبه تزئینی دارد. این دیوار به جای مصالح ساختمانی، چوب یا حتی جدانماینده های عادی از طناب های کنفی درست می گردد. افزودن این جدانماینده جایی در نزدیکی درب اتاق یا خانه برترین راه برای ایجاد مکانی برای نگهداری از وسایل است.

درست کردن این جدانماینده کنفی بسیار ساده و ارزان است. از آنجایی که برای ساخت این دیوار از مواد ساده ای استفاده می گردد، هزینه ساخت آن کمتر از پارتیشن یا دیوارهای عادی خواهد بود.

7. پرده زنجیره ای فلزی به عنوان پارتیشن اتاق

اگر می خواهید فضای اتاقی را به چند بخش تقسیم کنید و فضاهای ایجاد شده شما تأثیرگذار باشند، می توانید از پرده های زنجیره ای فلزی استفاده کند. این پرده ها می توانند به جای دیوار فضای اتاق شما را به چند بخش تقسیم نمایند و سیار، متفاوت و مجلل باشند. حتی می توان این پارتیشن نو را اثری هنری دانست که فضای بزرگتری در اختیار شما می گذارد و در عین حال، حریم خصوصی شما را بیشتر حفظ می نماید.

8. ترکیبی از مبل و کنسول به جای پارتیشن

چیدمان مبلمان به صورت هدفمند راهی ساده برای تقسیم بهتر فضای اتاق شما است. یک مبل را در کنار یک کنسول قرار بدهید و با آن هماهنگ کنید تا یک اتاق نشیمن صمیمی در یک طرف و هر چیزی که دلتان می خواهد مثل یک فضای ناهارخوری، گوشه ای برای مطالعه یا فضای بازی بچه ها در طرف دیگر ایجاد کنید. در آپارتمان های کوچکتر که اتاق ندارند، یک پارتیشن بسیار بلند ممکن است فضای بخش های مختلف را بیش از حد از هم جدا کند. در چنین، مواقعی، ترکیب مبلمان و کنسول فکر بهتری خواهد بود.

9. پارتیشن شفاف از کف تا سقف اتاق

اگر خانه ای کوچک دارید که نور آن فقط از یک یا دو پنجره تأمین می گردد، بهتر است به جای ساخت دیوار از پارتیشن شفاف بهره ببرید. یک پارتیشن شفاف که از کف تا سقف اتاق کشیده می گردد درست مثل پنجره قدیمی نور را به داخل اتاق نو می آورد اما در عین حال، حریم خصوصی شما را بیشتر حفظ می نماید. این قطعه خاص را می توانید در هر عرض و ارتفاعی بسازید و از آن به عنوان عنصری زنده برای ایجاد فضایی منحصر به فرد بهره ببرید. اگر هم ترجیح می دهید بعضی از مواقع حریم خصوصی فضای ایجاد شده بیشتر باشد می توانید پرده ای در کنار پارتیشن نصب کنید و در مواقع لزوم آن را بکشید. به این ترتیب، روزهایی پرنور و شب هایی آرام خواهید داشت.

10. دیوار سبز

گیاهان و دیوار سبز نیز می تواند دیواری برای جدا کردن فضاهای مختلف باشد. اگر به پرورش گیاهان علاقه دارید، حتما از داشتن دیواری سبز لذت خواهید برد. چنین دیواری هم حریم خصوصی شما را حفظ می نماید و هم با استفاده از گیاهان طبیعی رنگ و انرژی فوق العاده ای را برایتان به ارمغان می آورد. کیفیت هوای اتاق نیز افزایش می یابد.

دیوارهای سبز ارتفاع های مختلفی دارد که می توانید با استفاده از آن ها فضای اتاق را به مقدار ای که ضروری است تقسیم کنید. این دیوارها فرصت خوبی برای پرورش گیاهان مورد علاقه شما نیز خواهد بود.

11. پنجره چوبی قدیمی به عنوان پارتیشن

در روش های ساخت وساز سنتی، از تخته های چوبی برای گچ کاری و ایجاد دیوار استفاده می کردند. برای تقسیم کردن فضاهای اتاق هم می توانید از این روش قدیمی بهره ببرید. تخته های چوبی را به عنوان دیواری که تا سقف کشیده می گردد به کار ببرید.

این تخته های چوبی می توانند پارتیشنی منحصر به فرد چوبی ایجاد نمایند و جایی برای نصب تابلوها و آثار هنری باشند. برای پایه این تخته ها هم از وسایلی مانند کمد، دراور یا کنسول بهره ببرید.

12. پرده به جای پارتیشن

یکی از روش های قدیمی برای جدا کردن فضاهای اتاق استفاده از پرده است. پرده ها می توانند فضای ناهارخوری، نشیمن و خواب را در یک خانه کوچک از هم جدا نمایند. این گزینه فوق العاده و ارزان را می توانید جایگزین پروژه های نوسازی پرهزینه و دائمی کنید.

13. درب های دو طرفه براق

برای جدا کردن فضای کاری و نشیمن در یک خانه کوچک می توانید از درب های دو طرفه دارای چرخ بهره ببرید. این پارتیشن باید هماهنگ با سایر مبلمان خانه انتخاب گردد و از نظر رنگ یا طرح با آن ها ست گردد. این پارتیشن را می توان از یک طرف با لولا به دیوار وصل کرد و از طرف دیگر یک دستگیره گذاشت تا درها به راحتی باز و بسته شوند.

14. پارتیشن مکرومه ای به جای دیوار

مکرومه هنری است که این روزها دوباره هواداران بسیاری دارد. مکرومه تنها یک دیوار هنری عالی ایجاد نمی نماید، بلکه می تواند جدانماینده اتاق با بافت های فراوان باشد. برای نصب جدانماینده ساخته شده از مکرومه می توانید یک پرده مکرومه بلند را به کار ببرید. این پرده اگر جایی در کنار میز کار قرار بگیرد فضای لازم برای کار روی میز را فراهم می نماید. اگر این دیوار موقتی به مقدار کافی محکم باشد، می توانید لابه لای گره های آن گلدان های کوچک سبزی آویزان کنید. به این ترتیب، هم فضای کاربردی دارید و هم می توانید از زیبایی گیاهان سبز روی این پارتیشن مکرومه ای لذت ببرید.

15. پارتیشن آویزان

برای درست کردن یک پارتیشن به جای دیوار می توانید از تخته های چوبی، رولپلاک های مخصوص، قلاب و زنجیر بهره ببرید و یک پارتیشن آویزان بسازید. قبل از هر کاری الگوی مورد نظر خود برای آویزان کردن تخته ها را روی کاغذ ترسیم کنید. سپس، تخته های چوبی را در مقدار های مورد نظر خود برش دهید و با قلاب به یکدیگر متصل کنید. با استفاده از رنگ ها و اشکال مختلف ساخته شده از چوب می توانید به راحتی این جدانماینده را طراحی کنید و بسازید.

16. پارتیشن استوایی

اگر سبک طراحی اتاق ها و خانه شما به شکل فضای طبیعی منطقه ها استوایی است، می توانید برای جدا کردن فضاهای آن از پارتیشن های استوایی بهره ببرید. این پارتیشن ها همان پرده هایی هستند که ما به عنوان پرده های حصیری می شناسیم. پرده های حصیری در مقایسه با پارتیشن های گران قیمت یا دیوارهای پرهزینه، قیمتی ارزان دارند. می توانید این پرده های ارزان قیمت را از سقف اتاق آویزان کنید. نصب و در کنار هم قرار دادن این پرده ها بسیار آسان است اما به فضای شما حال و هوایی لوکس و مجلل و می دهد.

17. پارتیشن مشبک با اشکال هندسی

اگر در پی جدانماینده ای هستید که ضمن حفظ فضای اتاق کمی فضاهای آن را جدا کند، یک پارتیشن مشبک با اشکال هندسی برترین گزینه برای شما خواهد بود. این پارتیشن برخلاف جدانماینده های عادی مشبک است و از چند ماده ساده مانند چوب، لولا و میخ درست می گردد.

18. پارتیشن چندمنظوره

یک پارتیشن پارچه ای با طرح مورد علاقه شما برای جدا کردن فضای اداری و نشیمن عالی است. در یک طرف این پارتیشن که با پارچه مورد علاقه شما روکش شده وسایل اتاق نشیمن را قرار بدهید. در طرف دیگر آن هم تخته سیاه نصب کنید تا جایی برای یادداشت کردن ایده ها، طرح ها و برنامه های کاری شما باشد.

19. قفسه فلزی به عنوان پارتیشن

چه چیزی می تواند ساده تر از استفاده از تکه ای از مبلمان مانند قفسه کتاب فلزی به عنوان یک پارتیشن طبیعی اتاق باشد؟ شما می توانید از یک قفسه کتاب فلزی مشکی براق با تزئینات مینیمالیستی بهره ببرید. از لابه لای این دیوار موقتی نور عبور می نماید و اشیای تزئینی آن می توانند به زیبایی بیشتر اتاق شما یاری نمایند. در واقع، این قفسه فلزی یک پارتیشن کاربردی برای شما خواهد بود و جایگزین دیوارهای بزرگ می گردد.

20. جدانماینده شابلونی

پارتیشن شابلونی را هم می توان جایگزین پارتیشن های عادی یا دیوارهای اتاق کرد. برای ساخت این پارتیشن ها می توانید از تکه های رنگ شده تخته سه لا یا تخته فوم محکم بهره ببرید. این تخته ها را به صورت شابلونی طراحی و رنگ کنید. اگر ارتفاع این پارتیشن ها زیاد باشد، می توانند جایگزین دیوار شوند. با استفاده از الگوهای مختلف نیز می توانید این پارتیشن ها را به راحتی به شکل مورد علاقه خود دربیاورید و با حال و هوای اتاق هماهنگ کنید.

21. پارتیشن توری سیمی

این جدانماینده اتاق در نگاه اول به شکل یک پرده پارچه ای به نظر می رسد اما این طور نیست. این پرده توری سیمی فقط طرح پارچه را به یاد شما میندازد و مانند پرده ای پارچه ای آویزان می گردد. پارتیشن توری سیمی می تواند جایگزین پارتیشن های عادی گردد یا شما را از بازسازی کامل فضای مورد نظرتان نجات بدهد. از لابه لای این پارتیشن هم کمی نور عبور می نماید. حریم خصوصی در فضاهای اطراف این جدانماینده اتاق نیز به خوبی حفظ خواهد شد.

کلام آخر

ممکن است به تازگی وارد خانه ای اجاره ای شده باشید یا به هر دلیلی نتوانید هزینه بازسازی اتاق ها را بپردازید. در این صورت، برای جدا کردن فضاهای اتاق از یکدیگر می توانید از پارتیشن یا جدانماینده هایی مانند آن بهره ببرید. گاهی یک دیوار سبزی مرتفع می تواند به فضای اتاق شما حال و هوای بهتری بدهد و در عین حال، حریم خصوصی در فضای خواب یا نشیمن مورد نظر شما را حفظ کند. تصمیم گیری درباره نوع پارتیشن به جای دیوار به شرایط زندگی و سلیقه خودتان بستگی دارد.

منبع: realsimple

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 خرداد 1403 بروزرسانی: 28 خرداد 1403 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1817

به "21 ایده برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "21 ایده برای استفاده از پارتیشن به جای دیوار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید