کامل ترین فهرست وسایل کوهنوردی؛ مناسب برای افراد مبتدی

به گزارش مجله گرگانلند، وقتی قرار باشد کوهنوردی را آغاز کنید خیلی طبیعی است که در پی فهرستی از وسایل لازم برای کوهنوردی بگردید. اما وقتی کمی جست وجو کنید متوجه می شوید که فهرست وسایل کوهنوردی مناسب برای افراد مبتدی وجود ندارد. خبر خوب اینکه در این مطلب از خبرنگاران مگ یک فهرست وسایل کوهنوردی کامل برای شما آماده نموده ایم که می توانید به راحتی با یاری آن تمام وسایل لازم را خریداری کنید. اگر هم احتیاج به آنالیز بیشتر این وسایل داشته باشید به راحتی نام آن را جست وجو می کنید و طرز کار و موارد مهم درباره آن را می خوانید.

کامل ترین فهرست وسایل کوهنوردی؛ مناسب برای افراد مبتدی

1. کلاه کوهنوردی

اولین و مهم ترین وسیله در فهرست وسایل کوهنوردی یک روزه کلاه ایمنی است. کلاه کوهنوردی از سر شما در برابر آسیب های مختلفی مثل سقوط یا برخورد با سطح سخت در حین صعود و سقوط سنگ و یخ به علت وزش باد یا لغزش قطعات روی هم و بعلاوه محافظت می نماید. استفاده از این کلاه معمولا برای همه راحت نیست چون سر را گرم می نماید و جلوی دید باز را می گیرد، اما وقتی به امنیتی که برای شما ایجاد می نماید فکر کنید متوجه می گردد که ارزشش را دارد.

اگر آسیبی به سر شما وارد گردد امکان ادامه صعود را ندارید و کوهنوردان دیگر باید شما را نجات دهند. عملیات نجات هم کار آسانی نیست و جان دیگران را هم به خطر می اندازد. پس بهتر است قبل از برداشتن اولین قدم در مسیر صعود، حتما کلاه ایمنی خود را بپوشید.

2. هارنس

پوشیدن هارنس و وصل کردن آن به طناب ایمنی به شما امکان بالا رفتن ایمن از سنگ و صخره را می دهد. در گذشته طناب های کوهنوردی به صورت مستقیم روی بدن کوهنورد بسته می شد. این کار باعث ایجاد درد زیاد و حتی ایجاد آسیب های جدی در زمان سقوط می شد. اما استفاده از هارنس از بروز چنین آسیب هایی جلوگیری نموده و بدن شما را در حالتی ایمن و راحت نگه می دارد. هارنس در چند مدل مختلف زیر وجود دارد:

  • هارنس سینه
  • صندلی هارنس
  • هارنس تمام بدن

توصیه ما به شما استفاده از هارنس تمام بدن است چون در آغاز کار می تواند اضطراب ناشی از صعود را برای شما کم کند.

3. طناب

طناب های مخصوص کوهنوردی در 2 نوع کلی زیر وجود دارند:

طناب های داینامیک

طناب های داینامیک یا پویا همان طناب هایی هستند که تمام کوهنوردان برای صعود از آن استفاده می نمایند. این طناب ها به راحتی وزن را تحمل می نمایند و کشیده می شوند، بعلاوه ضربه هایی که در حین کوهنوردی وارد می گردد را هم به خود جذب می نمایند. قطر این مدل طناب از 7 تا 11 میلی متر متغیر است. اما به صورت کلی باید بدانید که طناب های تکی از دوقلو و دو/نیم ضخیم تر است. بعلاوه باید بدانید که طول طناب داینامیک از 30 تا 80 متر متغیراست. این طناب ها به سه دسته زیر تقسیم می شوند و هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارند.

  • طناب های تکی؛ قابلیت استفاده به صورت تکی را دارند.
  • طناب های دوقلو؛ حتما باید به صورت جفت استفاده شوند.
  • طناب های دو/نیم

طناب های استاتیک

طناب های استاتیک کشیده نمی شوند و از آن ها برای حمل تجهیزات یا انجام عملیات نجات استفاده می گردد.

4. کارابین

کارابین تقریبا برای تمام کارهای کوهنوردی کاربرد دارد. وصل کردن وسایل، راپل زدن، اتصال به لنگرهای ایمنی و محکم کردن طناب ها به نقاط حفاظتی همه به وسیله کارابین انجام می گردد. کارابین ها در چهار شکل بیضی، افست، گلابی و D شکل وجود دارند. کارابین های D شکل و افست قوی تر از کارابین های بیضی و گلابی شکل هستند. پس در زمان خرید حتما آن ها را بر اساس شرایط مسیر صعود انتخاب کنید.

بعلاوه دروازه کارابین ها هم به شکل ای مستقیم، خمیده و مسی طراحی شده اند که کاربرد هر کدام از آن ها فرق دارد. دروازه های خمیده حرکت طناب ها را داخل و خارج از کارابین آسان تر می نماید. دروازه های سیمی هم سبک تر و قوی تر از دروازه های مستقیم یا همان سنتی ها هستند.

5. رانر و اسلینگ

ظاهر این ابزار شبیه به طناب است اما از آن برای نصب لنگرها و نقاط اتصال استفاده می گردد. جنس آن ها بیشتر شبیه به تسمه است و مقاومت بسیار بالایی دارند. شما می توانید آن ها را به یک حلقه ببندید و با گره زدن چند رانر و اسلینگ پشت سر هم یک زنجیر بسیار محکم برای اتصال بسازید.

6. کارابین هرزگرد

این وسیله مثل یک قلاب عمل می نماید که با ایجاد اصطکاک، مثل یک ترمز روی طناب عمل می نماید. این مدل از کارابین ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند که در هر کدام چند مدل مختلف وجود دارد:

  • دیافراگی؛ روزنه ای برای عبور یک حله طناب ایجاد می نماید. این حلقه به وسیله یک کارابین قفل نماینده بسته می گردد و با مهار آن، به راحتی محکم می گردد. سه نوع مختلف آن را در زیر می بینید:
    • دیافراگمی
    • صفحه شیار لوله ای
    • به شکل 8
  • خود ترمز نماینده؛ نام های دیگر این مدل دستگاه خود قفل شونده، اتوماتیک یا یاری مکانیکی است. مدل دیافراگمی برای جلوگیری از سقوط کاملا به پشتی تکیه می نمایند اما مدل خود ترمز نماینده دارای مکانیزمی است که در صورت سقوط روی خود طناب قفل می گردد. با این حال در زمان استفاده از این مدل باید همچنان دست ترمز خود را روی طناب نگه دارید. این مدل روی تمام طناب ها کار نمی نماید و حتما باید آن را نسبت به قطر طناب آنالیز کنید.
    • به سبک دیافراگم
    • اسپرینگ

7. میخ و نگهدارنده صخره (لنگر)

اگر تصمیم به صخره نوردی داشته باشید حتما به این وسیله احتیاج دارید. این وسیله به صخره متصل می گردد و طناب از آن رد می گردد تا جلوی سقوط شما را بگیرد. در مسیرهایی که قبلا تثبیت شده اند لنگرهای ثابتی وجود دارد که صخره نوردان قبلی آن ها را به خوبی به صخره متصل نموده اند. البته نوع دیگری از لنگرها وجود دارند که متحرک هستند.

کوهنوردان برای حفاظت از محیط زیست و آسیب نرساندن به صخره ها از این نوع لنگر استفاده می نمایند تا در طول زمان تخریب صورت نگیرد. اگر تازه آغاز به صخره نوردی نموده اید بهتر است در سالن های مخصوص حسابی تمرین کنید تا نصب و استفاده از لنگرها را به خوبی یاد بگیرید.

8. نگهدارنده مخصوص برف یا یخ نوردی (لنگر برف و یخ)

از این وسیله در زمان صعود از برف و یخ استفاده می گردد. قرار دادن لنگر در برف و یخ بسیار چالش برانگیزتر از لنگرهایی است که در صخره قرار می گیرند. پیدا کردن شرایط مناسب برف و یخ مناسب برای لنگر زدن بسیار مهم است و نقش حیاتی دارد.

9. کلنگ یخ شکن

کلنگ یخ شکن برای کوهنوردی در منطقه ها برفی و یخی استفاده می گردد و باید آن را بر اساس نوع کاربردی که انتظار دارید و قد خودتان انتخاب کنید. یعنی اگر قد بلند هستید باید از یک کلنگ یخ شکن بلند بهره ببرید، هرچه زمین شیب دارتر باشد باید کلنگ کوتاه تری انتخاب کنید. پس با توجه به قد خودتان و مسیر، باید برترین گزینه را خریداری کنید. البته وقتی شما تازه آغاز به کار نموده اید نمی توانید به خوبی این محاسبات را انجام دهید، پس بهتر است به سراغ مدل هایی که برای مبتدیان طراحی شده است بروید.

10. کرامپون

کرامپون ها صفحه میخ دار فلزی است که به بوت بسته می گردد و میخ های آن در قسمت کف کفش قرار می گیرند. با وصل کردن کرامپون به کفش می توانید به راحتی روی برف و یخ راه بروید. میخ های کرامپون در برف و یخ فرو می روند و جلوی لغزش شما را می گیرند. کرامپون ها 3 نوع مختلف دارند:

کرامپون C1

انعطاف پذیرترین و سبک ترین نوع کرامپون همین مدل است. لولاهای به کار رفته در این مدل استفاده از آن را راحت تر می نماید. بندهایی در جلو و پشت آن برای بسته شدن روی بوت وجود دارد که به راحتی آن را روی بوت ثابت نگه می دارد.

کرامپون C2

این مدل ترکیبی از کرامپون های C1 و C3 است. سفت تر از C1 اما انعطاف پذیرتر از B3 است. بندهایی در جلو و گیره هایی در پشت دارد که آن را روی بوت به خوبی محکم می نماید.

کرامپون C3

سفت ترین و سنگین ترین نوع کرامپون، مدل C3 است. معمولا گیره هایی در پشت و جلو برای محکم کردن روی بوت دارد و باید حتما از آن روی کفش های بسیار مقاوم بهره ببرید. شما نمی توانید یک کرامپون C3 را روی بوت انعطاف پذیر ببندید، همانطور که نمی توانید یک کرامپون C1 را روی یک بوت سخت و مقاوم بهره ببرید.

11. کفش مخصوص برف

در حالی که کرامپون برای راه رفتن روی برف سفت و یخ طراحی شده است،کفش برف به صورت اختصاصی برای پیاده روی روی برف نرم فراوری شده است. این کفش ها به صورت یک صفحه به بوت نصب می شوند و کف کفش را غیرلغزنده می نمایند.

مرور کلی

در این مطلب فهرست تجهیزات کوهنوردی مناسب برای افراد مبتدی را خواندید. توصیه ما به شما این است که اولین صعودهای خود را حتما همراه با مربی یا افراد باتجربه انجام دهید و از صعود به تنهایی خودداری کنید. کسب تجربه در کنار افراد باتجربه تر و داشتن چند همراه می تواند به معنای واقعی جان شما را در زمان صعود و برگشت به دامنه کوه نجات دهد.

منبع: climbtallpeaks

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 1 آبان 1402 بروزرسانی: 1 آبان 1402 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1800

به "کامل ترین فهرست وسایل کوهنوردی؛ مناسب برای افراد مبتدی" امتیاز دهید

1 کاربر به "کامل ترین فهرست وسایل کوهنوردی؛ مناسب برای افراد مبتدی" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کامل ترین فهرست وسایل کوهنوردی؛ مناسب برای افراد مبتدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید