درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟

به گزارش مجله گرگانلند، دارابی میوه ای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است و ویتامین ها و ریز مغذی های مختلف به ویژه ویتامین ث را دارا می باشد. در مطلب زیر درباره خواص و مضرات این میوه صحبت نموده ایم. با ما همراه باشید.

درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟

میوه دارابی چیست؟

دارابی برای اولین بار در جنوب شرقی آسیا کشف شد، اما امروزه در کشورهای مختلف دنیا کشت می گردد.

ایالات متحده آمریکا امروزه یکی از بزرگترین فراورینمایندگان میوه دارابی است و کشورهای چین و مکزیک در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

درخت دارابی در منطقه ها گرم با آب و هوای گرمسیری مانند فلوریدا رشد می نمایند. دمای هوا در این نواحی بین 25 تا 30 درجه سانتی گراد است.

درخت پاملو می تواند تا 15 متر ارتفاع داشته باشد و بعضی از انواع آن شاخه های خاردار دارند.

ازآنجایی که دارابی 10 تا 30 سانتی متر قطر داشته و وزن آن می تواند تا 3 کیلوگرم افزایش یابد، بزرگترین عضو خانوادۀ مرکبات محسوب می گردد.

رنگ پوست این میوه از سبز روشن تا زرد را در بر می گیرد و پوسته داخلی و ضخیم آن از گوشت میوه محافظت می کند.

گوشت دارابی نیز رنگ های مختلفی داشته و به نوع آن بستگی دارد و از سفید تا قرمز را شامل می گردد.

بعضی از مردم می گویند که دارابی طعمی شبیه به گریپ فروت دارد اما مانند آن ترش مزه نیست. طعم دارابی نسبت به سایر مرکبات شیرین تر است.

ارزش غذایی دارابی

علت محبوبیت میوه دارابی ارزش غذایی بالای آن است.

این میوه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی مانند ویتامین c، پتاسیم، فیبر غذایی و ویتامین B6 و منیزیم می باشد. {1}

فواید دارویی و درمانی دارابی برای بدن

1. منبع فیبر غذایی
دارابی حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود حرکات روده یاری نموده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

بعلاوه مقادیر بالای فیبر موجود در دارابی به عنوان منبع غذایی باکتری های سالم روده عمل نموده و باعث سلامت بدن، افزایش تراکم استخوان ها، لاغری و کاهش وزن، بهبود سلامت روده و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن می گردد.

2. لاغری و کاهش وزن
دارابی کالری کمی دارد و به علت مقادیر بالای فیبر و پروتئین با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می گردد.
3. منبع غنی آنتی اکسیدان ها
دارابی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
4. سلامت قلب
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C موجود در دارابی به سلامت قلب یاری می نمایند.
فشار خون
آب دارابی حاوی مقادیر بالای پتاسیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می گردد.
چربی خون
تحقیقات بر روی موش صحرایی نشان داده که مصرف مکمل عصاره دارابی تری گلیسیرید خون را تا 21٪، کلسترول خون را تا 6٪ و کلسترول بد خون یا LDL (بد) تا 41٪ کاهش می دهد.

یک مطالعه دیگر نشان داده که دارابی با جلوگیری از جذب کلسترول موجود در مواد غذایی باعث کاهش این چربی شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

5. ضد میکروب طبیعی
دارابی ممکن است دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

گفته می گردد که مقادیر بالای ویتامین C موجود در دارابی باعث افزایش سطح اسید ادرار شده، رشد باکتری ها در مجاری ادراری را کاهش داده و باعث پیشگیری و درمان عفونت ادراری می گردد.

6. سرطان
یک مطالعه در موش ها نشان داده که عصاره پوست دارابی به علت مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد باعث سرکوب شدن رشد تومور، تقویت سیستم ایمنی بدن و نابودی سلول های سرطانی می گردد.

علاوه بر این نارینژنین (یکی از آنتی اکسیدان های اصلی میوه دارابی) سلول های سرطانی پروستات و لوزالمعده را از بین می برد و بعلاوه سرعت انتشار سرطان ریه را در مطالعات لوله آزمایش کند می نماید.

7. درمان کم خونی
تحقیقات نشان داده اند که ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می گردد، دارابی به علت مقادیر بالای ویتامین C که دارد می تواند باعث افزایش جذب آهن و درمان کم خونی گردد.
8. تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در دارابی به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و خطر ابتلا به سرما خوردگی، آنفولانزا، آسم، عفونت های باکتریایی و آلرژی را کاهش می دهد.
9. پوکی استخوان
آب دارابی به علت مقادیر بالای کلسیم و مواد معدنی که دارد به بهبود سلامت و رشد استخوان یاری نموده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد.
10. گرفتگی عضلات
کمبود مایعات، کمبود آب و کمبود الکترولیت ها از جمله سدیم، پتاسیم و منیزیم از اصلی ترین دلایل گرفتگی عضلات هستند.

مصرف کافی آب دارابی مایعات و الکترولیت های لازم برای بدن را تامین نموده و خطر گرفتگی عضلات را کاهش می دهد.

خواص دارابی برای پوست و مو

11. جوان سازی پوست صورت
دارابی به علت مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد به کاهش چین و چروک یاری نموده و باعث جوان سازی پوست صورت می گردد.

بعلاوه روغن پوست دارابی سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند فراوری ملانین در پوست را کاهش داده و از تغییر رنگ و لکه های پوستی ناشی از آفتاب جلوگیری کند.

12. سلامت موهامقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه دارابی باعث تقویت سلامت مو و درمان شوره سر می شوند.

13. درمان سریع زخم ها
مقادیر بالای ویتامین C موجود در دارابی با افزایش فراوری کلاژن باعث انعطاف پذیری پوست و درمان سریع تر زخم ها می گردد. {2}

نحوه خوردن دارابی

پوملو یا همان دارابی رسیده و شیرین تازه یا شیرین مصرف می گردد و در آب میوه ، مارمالاد و نوشیدنی ساخته می گردد.

از قسمت های پوست در دسرها، سالادها استفاده می گردد و به مواد نگهدارنده تبدیل می گردد.

پوست را می توان با خشک کردن و نمک و بعلاوه آب نبات حفظ کرد.

از پوست خشک یا تازه به عنوان ماده ای در سوپ و پختن خورش های گوشت استفاده می گردد.

روغن آن به عنوان مواد تشکیل دهنده طعم دهنده استفاده می گردد.

از برگ ها برای طعم دادن به ماهی و غذاهای گوشتی استفاده می گردد.

در تایوان، برگهای خشک شده دارابی به عنوان نوشیدنی در آب ریخته می شوند.

از این آب میوه در نوشیدنی های مختلف استفاده می گردد.

به سالادهای میوه اضافه می گردد.

یک روغن ضروری را می توان از مارمالاد استخراج کرد و به عنوان ماده طعم دهنده شیرینی، آدامس، نوشابه، بستنی و مواد پختنی استفاده می گردد.

از دانه ها می توانیم روغن به دست آوریم.

در غذاهای جنوب شرقی چین از آب پوملو برای افزودن طعم به دسرها و سوپ ها استفاده می گردد.

از خمیر میوه نیز برای تهیه ژله، مربا و شربت استفاده می گردد. {3}

اقدامات احتیاطی درباره دارابی

این میوه سرشار از پتاسیم و ویتامین C است که برای بیماران دارای مسائل کلیوی و کبدی مضر است.

بیماران فشار خون بالا باید از مصرف این میوه اجتناب نمایند زیرا دارابی فشار خون را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد.

مصرف دارابی را محدود کنید زیرا مصرف بیش از حد ممکن است منجر به مسائل مختلف سلامتی گردد.

افرادی که به میوه مرکبات حساسیت دارند باید از آن اجتناب نمایند.

برای استفاده از آن برای درمان مسائل سلامتی، با پزشک معالج مشورت کنید.

در صورت مصرف بیش از حد، باعث یبوست و تشکیل سنگ کلیه می گردد. {4}

پی نوشت:

1.simaye-salamat.com

2.www.coca.ir

3.www.namnak.com

4.www.pezeshk.com

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 1368

به "درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره خواص و مضرات دارابی چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید