انواع پارتیشن بندی خانگی
به گزارش مجله گرگانلند، پارتیشن به معنای قسمت بندی و جداسازی است. با استفاده از پارتیشن بندی می توان از فضای مورد نظر استفاده بهینه نمود. مثلا فضاهای بزرگ را می توان به چند قسمت تقسیم بندی کرد و عملکردی متفاوت در هر بخش انجام داد. از این المان در انواع مکان های اداری، مسکونی و غیر مسکونی می توان استفاده نمود و با تفکیک فضا چندین فضای کاربری طراحی و ایجاد کرد.
پارتیشن ها به دو دسته ثابت و متحرک دسته بندی می شوند. که نوع ثابت آن بر روی زمین پیچ و مهره و نصب می گردد. ارتفاع بعضی از این پارتیشن ها بلند است و به سقف متصل می گردد و ارتفاع بعضی دیگر کوتاه می باشد. پارتیشن متحرک یا شناور همانطور که از اسمش پیداست قابل جا به جایی ست و می توان محل قرارگیری آن را طبق دکوراسیون مورد نظر تغییر داد.
در ادامه این مطلب از ما به بررسی انواع پارتیشن و خصوصیات آنها می پردازیم پس تا انتها ما را همراهی کنید.
انواع پارتیشن بندی
پارتیشن شیشه ای آفیس
این نوع پارتیشن بندی با استفاده از شیشه در مکان های مختلف قابل اجرا می باشد. پارتیشن های شیشه ای را می توان به راحتی با یک دستمال مرطوب و شیشه شور تمیز نمود. هزینه جداکننده های شیشه ای نسبت به دیوار ثابت بسیار پایین است، زیرا در نصب آن نیازی به اعمال تغییرات ساختاری نیست.
این نوع پارتیشن بندی قابلیت عبور نور و تامین روشنایی محیط را دارد. با استفاده از این نوع پارتیشن ها می توان در هزینه مصرف انرژی الکتریکی در شب صرفه جویی نمود. این المان دارای تنوع رنگ و جنس می باشند و در انواع شیشه ساده، مات، رنگی و سکوریت و دوجداره طراحی می شوند.
اگر پارتیشن شیشه ای از نوع شیشه مرغوب و یا دو جداره باشد، به عنوان نوعی عایق صوتی عمل می نماید و از انتقال سر و صدا به محیط اطراف جلوگیری می نماید. سرعت اجرای این محصول بسیار بالاست و نصب آن به راحتی انجام می گردد.
پارتیشن MDF
در ساخت این نوع پارتیشن بندی از چوب MDF استفاده می گردد. ام دی اف جزء فرآورده های چوبی محسوب می گردد و به صورت تخته فیبرهایی با روکش های متنوع تولید می گردد.
از مزایای پارتیشن بندی با جنس MDF می توان به مواردی اشاره کرد از جمله این که قیمت ام دی اف در مقایسه با چوب طبیعی بسیار پایین تر است، همچنین پارتیشن MDF در برابر پوسیدگی، سایش و قارچ از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.
این المان نوعی عایق صوتی محسوب می گردد که از انتقال سر و صدا جلوگیری می نماید و علاوه بر آن چگالی چوب ام دی اف در سراسر آن یکسان می باشد، بنابراین از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.
پارتیشن چوبی
در ساخت پارتیشن چوبی از چوب استفاده می گردد. باید توجه داشته باشید که از این مدل پارتیشن در محیط هایی که رطوبت وجود دارد، استفاده نکنید، چرا که باعث آسیب رسیدن به چوب می گردد. پارتیشن چوبی نمونه ای از بهترین انواع پارتیشن خانگی می باشد. از این پارتیشن می توان در اتاق نشیمن استفاده کرد.
پارتیشن PVC
پی وی سی یا ونیل نوعی پلاستیک سخت است که توسط روان کننده ها انعطاف پذیر می گردد. این ماده بسیار سبک بوده و در ساخت پارتیشن برای تفکیک سازی فضا کاربرد دارد. از مزایای PVC می توان به مواردی چون قیمت مناسب آن، مقاومت در برابر رطوبت، نگهداری و نظافت آسان، رنگ و طرح های متنوع و عایق بودن آن اشاره کرد.
پارتیشن دکوراتیو
استفاده از پارتیشن های دکوراتیو در جهت تقسیم بندی فضای داخلی صورت می گیرد. استفاده از پارتیشن های دکوراتیو نه تنها از لحاظ زیبایی شناسی، بلکه از جهت کاربردی مورد استقبال بسیاری از افراد واقع شده است.
پارتیشن فلزی
فلز به راحتی خم نمی گردد، از استحکام و مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و وزن اشیاء سنگین برخوردار است، در عین حال در درجه حرارت های بالا انعطاف پذیری خوبی دارد و می توان طرح های هندسی و پیچ و خم های مختلفی طبق سلیقه ایجاد کرد.
پارتیشن پرده ای
پرده های نخی یا پلاستیکی، ساده ترین، آسان ترین و بصرفه ترین وسیله برای تقسیم کردن فضا هستند، علاوه بر این به راحتی شسته می شوند. ویژگی خوب پرده ها این است که با بسته شدن آن ها، حریم شخصی به وجود می آید و با باز کردن آن ها، فضای منزل مجددا بزرگ و باز جلوه می نماید.
پارتیشن بندی با گیاهان
دیواره های گیاهی جزو بهترین انواع پارتیشن های جدا کننده هستند. این نوع پارتیشن علاوه بر زیبایی، هوا را تمیز نگه می دارد و از آلودگی صوتی محیط کم می نماید.
پارتیشن چرخشی
این جداکننده ها قابلیت این را دارند که بر روی محور خود بچرخند و باعث ایجاد سایه روشن شوند.
پارتیشن سفالی
ضخامت این نوع دیوار بین 6 تا 15 سانتی متر متغیر است. بلوک های مورد استفاده، ممکن است توخالی یا توپر باشند. از نوع توخالی معمولاً برای پارتیشن های سبک استفاده می گردد. از ویژگی های آن می توان به عایق حرارتی و صوتی بودن و همچنین مقاومت در برابر آتش اشاره کرد.
پارتیشن معلق
پارتیشن های معلق، از متریال های سبک ساخته شده و معمولا قابل جا به جا شدن، جمع شدن و یا باز شدن هستند. این پارتیشن ها به سقف نصب می شوند و به راحتی می توان زیر آنها را تمیز کرد.
پارتیشن ریلی
پارتیشن های ریلی به شما این فرصت را می دهند که فضایی چند منظوره داشته باشید. نصب و اجرای آن ها تقریبا شبیه به نصب درهای کشویی است، شما می توانید آنها را در هر قسمت از خانه و بر روی یک ریل نصب کنید تا هر زمان که نیاز بود بتوان آنها را جمع و فضا را بزرگ کرد.
کاربردهای پارتیشن بندی خانگی
- جدا کردن فضای بین پذیرایی و نشیمن
- جدا کردن فضای بین نشیمن و اتاق خواب
- جدا کردن فضای بین اتاق خواب و مطالعه
- جدا کردن فضای بین اتاق خواب و رختکن
- جدا کردن فضای بین نهارخوری و آشپزخانه
- جدا کردن فضای بین راهرو و نشیمن
مزایای پارتیشن بندی
- استفاده از پارتیشن از لحاظ اقتصادی به صرفه تر از دیوار است.
- سرعت نصب این محصول بالا است.
- باعث ایجاد فضای بهینه در محیط های مختلف می گردد.
- باعث بهبود حریم خصوصی می گردد.
- جلوه ظاهری بسیار زیبا و مدرنی به محل موردنظر ما می دهد.
- مساحت سطح کمتری را اشغال می کنند.
قیمت پارتیشن
قیمت پارتیشن به عواملی چون جنس پارتیشن، ضخامت آن، ابعاد، نوع پارتیشن و تزئینات آن بستگی دارد. برای دیدن قیمت های این محصول به بخش قیمت پارتیشن مراجعه فرمایید.
شرح محصول | قیمت محصول | تاریخ بروزرسانی |
---|---|---|
پارتیشن دوجداره آلومینیومی | 7,450,000 ریال | 1399/6/3 |
پارتیشن تمام ام دی اف | 4,500,000 ریال | 1399/6/3 |
پارتیشن شیشه ای | 2,000,000 ریال | 1399/6/3 |
کلام اخر
همانطور که گفتیم یکی از راهکارهای تفکیک فضا در انواع محیط ها استفاده از پارتیشن است. پارتیشن بندی نوعی سیستم جدا کننده کاذب است که فضا را به چند قسمت مجزا تقسیم بندی می نماید و جلوه ای زیبا به دکوراسیون داخلی می دهد. پارتیشن ها در ابعاد و اندازه های مختلف و با متریال های گوناگون از جمله چوب، آلومینیوم و شیشه طراحی و تولید می شوند و در بخش های مختلف خانه ها، سازمان ها و شرکت ها می توان از آنها استفاده کرد.
در آخر تعدادی عکس از مدل های پارتیشن بندی را برای شما عزیزان ارائه می دهیم تا در صورت تمایل به اجرای این المان زیبا در محل کار یا زندگی خود، از این ایده ها استفاده نمایید.
منبع: ساختمانچی