انواع سنگ های ساختمانی

به گزارش مجله گرگانلند، سنگ های ساختمانی

سنگ جز پرکاربردترین و همچنین رایج ترین مصالح ساختمانی می باشد که از گذشته تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است.

انواع سنگ های ساختمانی

جهت دریافت خدمات پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

در گذشته مردم از سنگ جهت احداث منزل از آن استفاده می نمودند و اهمیت این متریال نسبت به فلز بالاتر بود. در حال حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی استخراج سنگ آسان تر شده و کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی و سنگ کاری ساختمان افزایش یافته است.

سنگ ها دارای قابلیت های فراوانی می باشند که قابل مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی نمی باشند. از جمله خصوصیات آن ها می توان به دوام ، مقاومت بسیار بالا ، جلا پذیری مطلوب ، مقاومت سایشی و ضربه ای بالا ، قابلیت برش و صیقل خوردن ، قابلیت شستشو ، ثبات رنگ ، مقاومت در مقابل حرارت و رطوبت ، مقاومت کششی و خمشی مناسب ، غیر قابل نفوذ بودن ، مقاومت در مقابل تغییرات آب و هوایی ، سختی و مقاومت فشاری بالا ، پایداری در برابر مواد اسیدی و … اشاره کرد.

از سنگ جهت پوشش دیوار داخلی ساختمان ، نماکاری ، زیرسازی جاده ها ، دیوار و شالوده ، کف خیابان و پیاده رو و همچنین تزئینات مختلف استفاده می شود.

سنگ ها به علت مقاومت و پایداری بالایی که در مقابل عوامل مختلف دارد ، در ساختمان سازی به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه بهعلت آسان شدن عملیات استخراج سنگ ، استفاده از آن در حال گسترش می باشد و در مکان های مختلف ساختمان از آن بهره می برند. در ادامه به انواع سنگ های ساختمانی خواهیم پرداخت.

سنگ گرانیت

گرانیت نوعی سنگ آذرین می باشد که به علت داشتن چگالی و همچنین سختی بالا جز مصالح با دوام به حساب می آیند. سنگ گرانیت قیمت بالایی دارد ، زیرا که استخراج ، برش و صیقل دادن آن هزینه بردار است.

در بازسازی ساختمان از گرانیت جهت زیر بنای تاسیسات ، کف سازی ، نماکاری و همچنین تزئینات داخلی ساختمان استفاده می شود. این سنگ نفوذ ناپذیر بوده و در مقابل ضربه و نفوذ آب مقاومت بالایی دارد. سطح گرانیت را می توان صیقل داد و از جذابیت آن در ساختمان استفاده نمود.

سنگ گرانیت

سنگ آهک

سنگ آهک جز سنگ های رسوبی می باشد و در تنوعی از طرح ، رنگ ، شکل و اندازه یافت می شود. از این سنگ جهت تزئین کف ، دیوار ، داخل و خارج ساختمان ، ستون سازی و نمای مجسمه استفاده می نمایند.

سنگ کوارتزیت

سنگ کوارتزیت از جمله سنگ هایی می باشد که در مقابل هوازدگی بسیار مقاوم است. از این رو جهت پوشش دیوارها ، نماکاری ساختمان ، سطح پله ها و همچنین کف زمین مورد استفاده قرار می گیرد.

این سنگ شباهت فراوانی به سنگ گرانیت دارد ، ولی از آن سخت تر می باشد. ظاهر سنگ کوارتزیت بلوری ، زبر و رنگ آن قرمز ، خاکستری و قهوه ای سوخته است. قیمت سنگ کوارتزیت نسبت به دیگر سنگ ها پایین تر می باشد. بنابراین برای استفاده در ساختمان مقرون به صرفه خواهد بود.

سنگ کوارتزیت

سنگ مرمر

یکی دیگر از سنگ های ساختمانی سنگ مرمر است. سنگ مرمر نوعی سنگ آهکی می باشد که تحت فشار و حرارت به واسطه تبلور دوباره در هنگام دگرگونی سنگ های آهکی ایجاد می شود.

این سنگ در مقایسه با گرانیت ضعیف تر و نسبت به تراورتن محکم تر است. سنگ مرمر از قابلیت صیقل پذیری بالایی برخوردار بوده و دارای سطح آینه ای می باشد.

از این نوع سنگ به علت جلای بالا و همچنین رنگ های زیبای آن ، برای دکوراسیون داخلی ، کفپوش ، ستون ها ، پله ها و تزئینات داخل ساختمان استفاده می نمایند.

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت یک سنگ آهکی رسوبی می باشد که تا حدودی دگرگون شده است. این سنگ به 3 دسته سنگ چینی ، سنگ کریستال و سنگ ابری تقسیم بندی می شود. سنگ چینی بافتی ریزدانه و بلورین دارد که خود به سه نوع چینی سفید ، چینی کریستال و همچنین چینی خاکستری تقسیم می شود.

سنگ تراورتن

سنگ تراورتن در اثر رسوب جریان های آب گرم در زیر زمین حاصل می شود و در رنگ های کرم ، سفید و خاکستری جهت نماکاری ساختمان و دکواسیون داخلی استفاده می شود.

از انواع سنگ تراورتن می توان به استالا کتیت و استالا گمیت اشاره کرد. این سنگ ها در مناطق گرمسیر جهت تزئینات خارجی ساختمان به کار می فرایند.

ماسه سنگ

ماسه سنگ یکی از سنگ های رسوبی می باشد که از اتصال دانه های سیلیسی ایجاد می شود. فراوری این سنگ به نوعی است که از ته نشین شدن ماسه در کف رودخانه ها تشکیل می شود. این سنگ دارای رنگ های سفید ، خاکستری ، قهوه ای مایل به قرمز ، زرد ، قرمز و قهوه ای می باشد.

از جمله موارد استفاده از ماسه سنگ می توان به کاربرد آن در کفپوش ، دیوارپوش ، پوشش سقف ، بالکن ها ، استخرها و پاسیوها اشاره کرد.

سنگ گابرو

سنگ گابرو جز سنگ هایی است که در ساخت کانتر کابینت ، کاشی کف ، سنگ نما و همچنین سنگ تزئینی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ نوعی سنگ آذرین درونی می باشد که دارای رنگ تیره و بافتی درشت است.

سنگ دیوریت

یکی دیگر از سنگ هایی که جهت نماکاری ساختمان ، کف و پله ها از آن استفاده می نمایند ، سنگ دیوریت می باشد. سنگ دیوریت نوعی سنگ آذرین دانه درشت است که بافت دانه های آن به صورت شکل دار، هم اندازه و یا بدون شکل می باشد.

سنگ دهبید

سنگ دهبید جز مرغوب ترین انواع سنگ های مرمریت به حساب می آید. این سنگ از تراکم بالایی برخوردار بوده که از این جهت جذب آن بسیار پایین خواهد بود. از دیگر خصوصیات این سنگ می توان به قابلیت ساب پذیری بالای آن اشاره کرد. این سنگ از مقاومت سایشی بالایی نیز برخوردار می باشد.

سنگ گیوتین

سنگ گیوتین

سنگ گیوتین که با نام سنگ قیچی شناخته می شود نمونه ای از انواع سنگ دکوراتیو است. سنگ گیوتین از قرار دریافت تکه سنگ های تراورتن از طریق ملاتی که پایه رزینی دارد ، ایجاد می شود. استفاده از این نوع سنگ در طراحی نمای ساختمان و همچنین طراحی دکوراسیون داخلی صورت می گیرد.

منبع: رویا مال
انتشار: 15 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: gorganland.ir شناسه مطلب: 461

به "انواع سنگ های ساختمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع سنگ های ساختمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید