درباره ب.ام.و X6 2012 و قیمت 2 میلیاردی اش
به گزارش مجله گرگانلند، نخستین مواجهه خریداران ایرانی با محصول انقلابی ب.ام.و توام با شگفتی و تعجب بود. چیزی که البته در بسیاری از بازارهای دیگر هم انتظار آن می رفت. دلیل این موضوع ظاهر عجیب این خودرو آلمانی بود که نه به سدان فست بک می مانست و نه یک شاسی بلند تمام و کمال بود! از همین رو وقتی نخستین بار مخلوق متفاوت پیر لکرک با نامX6در سال در نمایشگاه دیترویت 2008 رونمایی شد، بسیاری از منتقدان نسبت به آینده این محصول اظهار تردید می کردند. گذشت زمان اما ثابت کرد ایده درخشان کریس بنگل و همکارانش که بر مبنای یک سدان فست بک مرتفع پرورش یافته بود، می تواند در بازار محبوبیت پیدا کند. حالا از سال 2008 حدود 12 سال می گذرد و X6 وارد سومین نسل خود شده و فروش بالایی را هم در این یک دهه تجربه کرده است.

سبک طراحی این خودرو نیز آنقدر فراگیر شده که از چانگان و جیلی تا مرسدس بنز و آئودی و آستون مارتین را به تقلید از خود وادار کرده است. ما اینجا به بهانه یک دهه آشنایی با نسخه 50i شاسی بلند اسپورت کوپه ب.ام.و x6، روی وضعیت فعلی این محصول از منظر دوام، عملکرد فنی و ارزشش در بازار خودرو تمرکز کرده ایم. گزارش پیش رو چکیده این بررسی است.
تصورات خریداران درباره کرگدن آلمانی
یکی از محبوب ترین خودروهای بازار ایران در یک دهه اخیر، در نسخه های متفاوتی به بازار کشور راه یافته که گرچه تعداد آنها معدود است اما از سال 2010 تا کنون همواره جزو اسرارآمیزترین خودروهای بازار بوده است. لوکس، باابهت و البته اسپورت سه ویژگی بارزی است که خریداران ایرانی در اولین برخورد با X6 دریافت می کنند. چنین چیزی البته طبیعی است. رینگ و لاستیک غول آسای نسخه هشت سیلندر با آن جلو پنجره مهیب، ارتفاع زیاد و چراغ های جسور دقیقا شما را به یاد جانوران شکارچی می اندازد.
نسخه 50i چه در چنته دارد؟
مصرف بالای بنزین موتور هشت سیلندر و 4400 سی سی این خودرو دقیقا بزرگ ترین ایرادی است که می توان به X6 وارد کرد. عاملی که با توجه به وضعیت بنزین در ایران هزینه نگهداری و استهلاک خودرو را بالا می برد. این موتور البته با داشتن توان 409 اسبی که بعد از عبور از یک گیر بکس هشت سرعته بسیار سریع، به همه چرخ های خودرو منتقل شده و طوفان به پا می کند. این خودرو که 4.87 متر طول و 2.25 تن وزن دارد، با همین توان و البته یک گشتاور مهیب 600 نیوتن متری، ظرف پنج ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. وضعیتی که در آن کابین مملو از چرم، چوب و امکانات، ابدا ترسناک نیست و در نهایت امنیت صورت می گیرد.
X6 چقدر می ارزد؟
نسخه های 35i این خودرو بسته به اینکه در کدام یک از چهار سال 2010، 2011، 2012 و 2013 وارد کشور شده باشند، بین 900 میلیون تا 1.2 میلیارد تومان قیمت دارند. این خودروها در این سطح قیمتی عموما بین 60 تا 100 هزار کیلومتر کارکرد داشته و عموما هزینه نگهداری سالانه آنها از 20 تا 25 میلیون تومان هم فراتر می رود اما در خصوص نسخه های50i که موضوع اصلی گزارش ما نیز هست، قیمت تا دو برابر گاها افزایش می یابد. برای نمونه نسخه 2012 این مدل از X6 با کارکرد 60 هزار کیلومتر هم اینک قیمتی معادل 1.6 میلیارد تومان دارد در حالی که بدنه خودرو تا حدی دچار آسیب دیدگی است. نسخه 2013 و بسیار سالم این محصول اما بهایی نزدیک به 1.9 میلیارد تومان دارد و خب با توجه به ابعاد رینگ و لاستیک و توان و حجم موتور، خرید آن با استهلاکی بالاتر و هزینه نگهداری بیشتری (شاید حدود 40 میلیون تومان) در سال همراه خواهد شد.
نسل آخر و اما و اگرهای خریداران
شاسی بلندX6 از همان ابتدا خودرو گران قیمتی بود و مشخصا می شد تصور کرد فروش سالانه اش از حدی بالاتر نخواهد رفت اما خب تصورات اولیه اشتباه از کار درآمد و آمار فروش آنقدر بالا رفت که به غیر از کارخانه اسپارتانبورگ آمریکا، خط تولید کارخانه کالینینگراد در روسیه هم به تولید این محصول اختصاص یافت. درباره نسل سوم هم گفته می شود زشت ترین یا خشن ترین طرح را به خود گرفته و رقبایی بیشتر از همیشه را برای موفقیت پیش روی خود می بیند. آیا ممکن است این خودرو دوباره به ایران برگردد؟ فکر نمی کنیم!
منبع: دیوار